Foto: Sykkelsonen.com

22 lag og 149 ryttere krysset målstreken i Roma. Da sømmer det seg med en oppsummering av Giro d’Italia 2018…

Søndag passerte totalt 149 ryttere målstreken i Roma, noe som betyr at 84.7% av løperne som stilte til start har fullført årets Giro. For tre uker siden gjorde 22 lag seg klare i Jerusalem, med åtte ryttere hver. 18 lag var UCI Pro Teams, mens fire lag ble tildelt såkalt Wild Card av arrangørene. Tre var italienske, og ett fra USA, to franske, et belgisk/tysk, et australsk, et lag fra Bahrain, Spania, Storbritannia, Israel, Kasakhstan, Nederland, Sør-Afrika, Sveits og De Forente Arabiske Emirater.

La oss sette et endelig punktum ved å vurdere samtlige lag, og se om de har levd opp til forventningene de siste tre ukene.

Team Sky – 10/10 – De vant Giro d’Italia 2018, men det var slett ikke sikkert. De holdt sammen, og spesielt Wout Poels og Sergio Luis Henao var sentrale i arbeidet med å hjelpe Chris Froome til seier i fjellene. Både den rosa trøya og KoM-tittelen tilfalt briten, og ingenting synes å være umulig for Froome. Dette laget vil til alt overmål være enda sterkere i Tour de France…

Foto: Sykkelsonen.com

Quick-Step Floors9/10 – Fem etappeseire og poengtrøya er et solid resultat for det beste sprintlaget i verden. Viviani sikret fire etapper, og italieneren var generelt massiv. Den femte seieren på gårsdagens etappe hadde vært toppen av kransekaka, men utsiktene foran Tour de France er oppløftende…

Foto: Sykkelsonen.com

Mitchelton-Scott8/10 – Simon Yates syklet forrykende, men tanken gikk dessverre tom på verst tenkelige tidspunkt. Men, årsaken til den spennende avslutningen var nettopp at Yates angrep ustanselig. La oss nevne Mikel Nieve i samme åndedrag, hvis rytter jobbet hardt og fikk sin belønning på den 20. etappen. Vi har fortsatt til gode å skjønne hva som skjedde med Esteban Chaves…

Team Sunweb8/10 – Dette laget hadde en målsetning, men dessverre maktet de ikke nå den. Tom Dumoulin klarte ikke å forsvare Giro-tittelen fra 2017, men han beviste i det minste at han er en Grand Tours-rytter. Se opp for Sam Oomen. Der har vi en kommende mester…

Astana Pro Team – 8/10 – Tredjeplass og den hvite trøya for beste, unge rytter betyr at ambisjonene ble innfridd. Og vel så dét. Miguel Angel Lopez har hva som trengs for å bli en viktig Grand Tours-rytter. Hans spanske bror, Luis Leon Sanchez Gil, var på sin side god hjelp.

BORA-Hansgrohe – 8/10 – Sam Bennett vant tre etapper, og var Vivianis eneste rival til poengtrøya. Davide Formolo knep en topp 10-plassering. Årets Giro kunne knapt endt bedre!.

Androni Sidermec Bottecchia – 8/10 – Egentlig fortjener dette laget 10 for innstilling, mens resultatene stod til 6 av 10 oppnåelige poeng. Laget trengte oppmerksomhet, og Giroen bød på nettopp dét. Vel blåst!

Foto: Sykkelsonen.com

Bardiani-CSF – 7/10 – Som et UCI Professional Continental-lag trengte også Bardani-CSF oppmerksomhet. De klarte nesten å hjelpe Guilio Ciccone til KoM-tittelen, noe som ble umulig da Froome satte inn turboen.

Israel Cycling Academy – 7/10 – De fikk muligheten til å arrangere Giroens Big Start, med oppgaven om å gjøre sykling mer populært i Israel. Begge oppgavene har de løst på forbilledlig vis!

Foto: Sykkelsonen.com

Bahrain Merida – 7/10 – Domenico Pozzovivo kjempet lenge om en pallplassering, men havnet til slutt på en godkjent femteplass. Endelig ble vi vitne til skikkelig sykling fra Matej Mohoric – en rytter vi er nødt til å se opp for i de kommende Classics. Alt dette selv uten kaptein Vincenzo Nibali – som har øynene rettet mot Tour de France.

Foto: Sykkelsonen.com

Lotto Fix All – 7/10 – Belgiske lag er som skapt for endagsløp, og Lotto Soudal – eller Fix All, som de har kalt seg de seneste tre ukene – er ikke noe unntak. Tim Wellens stakk av med en etappeseier, mens sympatiprisen gikk til Adam Hansen. Sistnevnte får nå mulighet til å ta en pause – etter sin 20 Grand Tour – før han tar fatt på Tour de France. For en kis!

Foto: Sykkelsonen.com

Team Lotto NL-Jumbo – 7/10 – Laget fra Amsterdam hadde en uventet sammenlagt-utfordrer i George Bennett. Den beste nyheten var imidlertid Enrico Battaglins gjenoppstandelse. Han var i en form vi ikke har sett på veldig lenge…

BMC Racing Team – 6/10 – Et par dager hvor de lånte den rosa trøya og en etappeseier i Rovereto. Greit nok, men det er utelukkende Rohan Dennis som skal ha æren. Lagkameratene levde på ingen måte opp til forventningene.

Groupama-FDJ – 6/10 – Thibaut Pinot syklet seg nesten opp på podiet, før han klappet sammen på den siste klatreetappen. For å være ærlig; etter seieren i Tour of the Alps hadde vi forventer mer av både han og laget…

Foto: Sykkelsonen.com

Movistar Team – 6/10 – Richard Carapaz hadde fortjent en 8’er for innsatsen. Laget som sådan en femmer. Gratulerer til den unge ecuadorianeren, som var et relativt ubeskrevet blad før årets Giro.

Foto: Sykkelsonen.com

Dimension Data – 5/10 – Ikke spesielt bra, ikke spesielt dårlig. Helt ubetydelig, egentlig.

AG2R La Mondiale – 5/10 – Samme som Dimension Data. La oss tippe at laget hever seg under Tour de France…

EF Education First-Drapac5/10 – Det at Sacha Modolo dukker opp i et par sprinter er ikke nok til å si seg fornøyd…

Foto: Sykkelsonen.com

Wilier Triestina-Selle Italia5/10 – Dette laget gjorde hva de kunne. Men, når bestemann er sprinter, og kaster inn håndkledet så snart det lukter oppoverbakke, har du et massivt problem. Vi elsker uansett Giuseppe Fonzi, en rytter som havnet på sisteplass både i år som i fjor.

Foto: Sykkelsonen.com

Team Katusha – 4/10 – Usynlig. Helt usynlig

Trek-Segafredo – 4/10 – Tapet av Alberto Contador hadde ikke vært enkelt for noe lag. Men, vi snakker om et stort lag her, og de ser bare ikke bra ut. En ny topprytter trengs umiddelbart, og Gianluca Brambilla kan bare ikke være svaret.

Foto: Sykkelsonen.com

UAE Team Emirates3/10 – Dersom du kommer til Giroen for å vinne, men kapteinen taper minutter til samtlige utfordrere, må det sies å ha gått fryktelig galt. Forhåpentligvis vil Fabio Aru skjønne hva som har skjedd, og deretter komme sterkere tilbake. Hva vi så var derimot fryktelig skuffende, og vi ønsker mannen god bedring!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here