ASO/Alex Broadway

Carcassonne: Det rette stedet for hvile og planlegging før den tredje og avsluttende Tour de France-uka…

Rytterne nyter den andre og siste hviledagen i Sør-Frankrike. Team Sky har dominert årets utgave av rittet, og innehar passende nok de to øverste plassene i sammendraget. Selv om det kan leses som et luksusproblem, kan det ligge større konflikter under overflaten.

Etter to uker med sprint, Alper opp-og-ned, fortjener lagene en pust i bakken. Carcassonne er i så måte det perfekte stedet for å lade batteriene. 30 grader, et par late timer på sykkelsetet slik at man ikke sovner, massasje og is. Enkelte ryttere hadde foretrukket å være hjemme med familien, men den 23. juli er definitivt bedre enn dagene som venter.

Team Sky har dominert på de seneste etappene. Den 14. og 15. endte med brudd som ble kronet med suksess, med britene langt bak men like fullt i kontroll. Prinsippene bryr seg ikke om etappeseiere, for Team Sky er ute etter jackpoten på Champs Elysees. Slik har det vært, og det kommer ikke til å endre seg med det første.

Sjansene for at Chris Froome & Co tar den sjette Tour de France-gevinsten siden 2010 er stor. Team Sky har nesten monopolisert sammendraget, med Geraint Thomas på 1. plass og kaptein Froome på 2. med 1:39 avstand. Med Tom Dumoulin (Team Sunweb) på tredjeplass (1:50) og Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) ute av dansen med kragebeinsbrudd, er det lite som kan true det britiske laget.

Uansett kan det hende det ulmer under overflaten. Hva gjør Thomas Geraint i tet? Er alle uttalelsene om at Froome er kaptein egentlig noe verdt? På de to seneste etappene har duoen vært nødt til å holde seg samlet, ettersom det ikke var rom for å angripe. Det vil de derimot få anledning til de neste dagene i Pyreneene. Vil Thomas Geraint gjøre som han selv vil, som han gjorde i Alpene, eller akter han å lytte til potensielle stallordre?

Froome er ekstremt viktig for sykkelsporten, noe som også er grunnen til at han har fått lov til å delta i utgangspunktet. €7 millioner, et 1500 sider langt forsvarsskriv og verdens mektigste lag i ryggen har gjort sitt for å begrave beskyldningene om Salbutamol-bruk. Han kan ta sin fjerde strake Grand Tour, og dermed skrive historie.

Men, i Frankrike – for om lag 600 år siden – da Charles VII tok tronen etter sin far, Charles VI, uttalte Hertugen av Uzés de berømmelige ordene ”Le Roi est mort, vive le Roi”. Kongen er død, lenge leve kongen! I den engelske oversettelsen handler det om kongedømmets kontinuitet. Akter Team Sky å vise sin sedvanlige pragmatisme og interesse for seiere, heller enn et nostalgisk bånd til sin egen kaptein?

Det er det store spørsmålet vil trenger svar på. La oss tippe vi får fasiten i løpet av de neste dagene i Pyreneene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here