ASO/Pauline Ballet

Endelig, Démare! Etter 18 etapper kan de franske supporterne endelig feire en av sine favoritter…

Franskmennenes kjæledegge sikret seg en seier etter en trøblete Tour de France. Arnaud Démare (Groupama-FDJ) spurtslo landsmannen Pierre Roger Latour (AG2R La Mondiale) og Alexander Kristoff (UAE Team Emirates). Det var en stille dag på jobben for de store navnene – som tross alt ikke hadde noen grunn til å kjøre for fullt på de 171 kilometerne mellom Trie-sur-Baise til Pau. Ingenting har endret seg i sammendraget. Geraint Thomas (Team Sky) befinner seg fremdeles i tet, med 1:59 ned til Tom Dumoulin (Team Sunweb). Kaptein Chris Froome ligger på sin side 2:31 bak lagkamerat Thomas.

Det har vært en nokså frustrerende Tour for Démare, men han har ikke gitt opp. Han måtte tåle et par harde stigninger, noe vi skal komme tilbake til senere. Nå kan franskmannen imidlertid feire en etappeseier i tolvte time. Det vil kun være ytterligere én etappe med sprintavslutning – Champs Elysees. Démare gjorde klokt ved ikke å vente.

Som vi nevnte for et par dager siden; de mange fraværene av kjappe bein har åpenbart hjulpet ”stallfyllet” som dagens vinner. En som ikke var i aksjon, men som likevel var tilstede: Lotto-Soudal-sprinteren André Greipel. Han uttrykte skepsis overfor Démares prestasjoner i fjellene, og den franske rytteren svarte: “Jeg har tenkt på ham en god del”, før han gikk på podiet.

Alt i alt var det en stille dag på jobb. Fem menn forsøkte lykken i et klassisk brudd, men hovedfeltet ville ikke gå glipp av muligheten for en massespurt. I morgen er en altfor viktig dag til å risikere. Den siste dagen i Pyreneene bør sikre Thomas den nødvendige avstanden slik at han unngår trøbbel på lørdagens tempoetappe. Overraskelser ligger imidlertid alltid på lur her. Dersom du ikke tror oss; bare spør Nairo Quintana, som var innblandet i en krasj i dag.

I morgen er det ”nå eller aldri” for Froome. Dersom han skal gjøre seg forhåpninger om å fortsette seiersrekken i Grand Tour-sammenheng, er han nødt til å levere varene. Vil han ha nok saft i beina etter å ha deltatt i Giroen? Hittil har det ikke sett slik ut. Det vil definitivt bli siste mulighet i Pyreneene før tempoetappen og ankomsten i Paris. Etappen fra Lourdes til Laruns er 200.5km, og alt kan skje.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here