Bauke Mollema
Foto: Filip Bossuyt, CC

Bauke Mollema vant søndagens etappe, Chris Froome beholdt den gule trøya mens Boasson Hagen, Kristoff og Laengen havnet langt ned på resultatlista…

Det så lenge ut til at søndagens etappe ville bli av det mindre minneverdige slaget. Det var imidlertid helt frem til topplagene fyrte opp 30 kilometer før målgang. AG2R La Mondiale var det mest aktive av dem, anført av Romain Bardet. Franskmannen og lagkameratene evnet å skape problemer for Team Sky – det mest velorganiserte og mektigste laget i Tour de France.

Det ble ingen endringer i sammenlagtteten, noe som betyr at Chris Froome beholdt den gule trøya. Astanas Fabio Aru ligger på andreplass, 18 sekunder bak, mens Romain Bardet befinner seg som nummer tre i sammendraget – 23 sekunder bak den britiske mesteren.

Etappen ble imidlertid vunnet etter et brudd signert hollenderen Bauke Mollema, noe som også var Team Segafredos første etappeseier i årets Tour. Mollema ble den 63. nederlenderen som har vunnet en etappeseier i Tour de France-historien. Treskolandet ligger dermed likt med Spania, mens de kun har Frankrike (238), Belgia (157) og Italia (112) foran seg.

Vi beveger oss lett over til konkurransen om de øvrige trøyene. Marcel Kittel beholdt grepet om den grønne trøya for niende dag på rad, mens Warren Barguil la beslag på polkadottskjorta for den syvende etterfølgende dagen. Simon Yates har fortsatt den hvite trøya foran Louis Meinties fra UAE Team Emirates og AG2R La Mondiales Roger Pierre Latour.

Hva med våre norske håp, undrer du kanskje? Vel, vi kan melde om en dag uten de store høydene for våre tre representanter. Edvald Boasson Hagen (134), Alexander Kristoff (135) og Vegard Stake Laengen er nødt til å vente på etapper som passer bedre for sprintere. Ikke slik som dagens strekning med målgang i Puy en Velay.

Mandag venter den andre og siste hviledagen i årets Tour, og samtlige lag legger selvsagt slagplanen for resten av løpet. Vinner Chris Froome det hele? Kan Fabio Aru ta tilbake den gule ledertrøya til tross for at han ikke har et lag som kan hjelpe ham? Hvordan vil Romain Bardet prestere i den avsluttende uka foran et entusiastisk hjemmepublikum? Dette er alle spørsmål vi kan sitte med svaret på neste uke. Chris Froome er uansett fremdeles den store favoritten, mens Aru og Bardets muligheter – for ikke å snakke om Rigoberto Uran på fjerdeplassen – i øyeblikket er små.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here