Bilde: Sykkelsonen.com

Giro d’Italia 2018 er ved veis ende, og Chris Froome kan se tilbake på seier i tre strake Grand Tours…

Vi slutter oss til de mange gratulantene. Briten snudde det hele på den 19. etappene, og holdt deretter tett frem til han kunne feire i Roma. Sam Bennett vant på sin side massespurten.

Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) gikk seirende ut på den siste etappen av årets Giro, mens Elia Viviani (Quick-Step Floors) og Jean-Pierre Drucker (BMC Racing Team) fulgte på plassene bak.

Det var den tredje – og mest prestisjefylte etappeseieren – for iren. Bennett hadde aldri vunnet en etappeseier i Grand Tour-sammenheng, før årets Giro. Viviani lagkamerater klasket til med spurten helt perfekt; Fabio Sabatini (Quick-Step Floors) bragte kapteinen frem til de siste 50 meterne, men han maktet ikke få skikkelig grep og ble derfor forbigått på de siste 20 meterne. Han beholdt poengtrøya, noe som sikkert er til trøst.

Chris Froome tok sin første Giro d’Italia-triumf. Det gjorde han foran tidligere mester Tom Dumoulin (Team Sunweb) og Miguel Angel Lopez (Astana pro Team) – en duo som havnet 46 sekunder og 4:57 bak henholdsvis. Alle skal ha skryt for prestasjonene de har levert, men det er Froome som er vinneren. Av Giroen, selvsagt, men også mye mer.

Han ble den syvende rytteren som har vunnet alle tre Grand Tours- rittene. Jacques Anquetil, Felice Gimondi, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Alberto Contador og Vincenzo Nibali som de tidligere.

Han ble den fjerde som har vunnet tre strake Grand Tours, etter at Fausto Coppi (1952/1953), Eddy Merckx (1972/1973) og Bernard Hinault (1982/1983).

Han ble den første rytteren som har vunnet både sammenlagtseieren og KoM-trøya siden Marco Pantani i 1998.

Sist, men ikke minst; han vant italienernes hjerter med forestillingen på Zoncolan, og kanskje spesielt på Colle delle Finestre. Den dagen så vi en side av mannen vi aldri har sett før. Galskap og kun episk sykling.

”Jeg ønsker å dedisere denne seieren til min kone, og datteren som vi venter i begynnelsen av august”. Italienerne elsker dét også. Vel blåst, Froomey!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here