ASO/Bruno Bade

Team Astana har fått blod på tann, og tok sin andre strake etappeseier. Denne gangen var det Cort Nielsens tur til å juble…

Magnus Cort Nielsen vil ha gode minner fra Carcassonne, hvor han var den 15. etappen I 2018-utgaven av Tour de France. Dansken ga Astana den andre etappeseieren på rappen.

Magnus Cort Nielsen (Team Astana) spurtslo Jon Izaguirre (Bahrain Merida) og Bauke Mollema (Trek Segafredo), da han innkasserte sin første etappeseier i TdF-sammenheng noen sinne. Etter en dag nokså lik gårsdagen med tanke på alle utbryterne, er sammendraget uendret. Team Sky-kollegene Geraint Thomas og Chris Froome ligger på 1. og 2. plass henholdsvis, mens Tom Dumoulin (Team Sunweb) jakter deretter.

Kanskje Peter Sagan kan finne trøst etter en trøblete dag på sykkelsetet. Etter at han beholdt den grønne trøya i poengkampen kjører han med poengtrøya for 100. gang i karrieren. Ingen har noen sinne gjort det samme i Tour-sammenheng. Legg også til at han har endt blant de fem beste på 55 etapper – en prestasjon som kun Eddy Merckx (84), Erik Zabel (80), Joop Zoetemelk (66), Sean Kelly (61), Stan Ockers (61) og Bernard Hinault (61) har gjort før ham. Smak på navnene. Den tredobbelte VM-mesteren skriver historie.

Dagen hadde imidlertid ingenting å by på hva angår dramatikk i sammendraget. Rytterne la bak seg 2880 høydemeter i går, mens tallet på dagens etappe var 2800. Etter morgendagens hvile skal alle de store navnene bevise hva de er gode for i Pyreneene. Det kan således være smart å spare på kreftene. En gruppe på 29 ryttere forsøkte lykken i dag, mens hovedfeltet ble holdt i sjakk av Team Sky. De nevnte 29 denne i sin tur mindre grupper, før Rafal Majka (BoraHansgrohe) bestemte seg for å angripe. Han var den første som nådde toppen av Pic de Nore, men maktet ikke å skape en stor nok luke før utforkjøringen av de avsluttende 14km før målgang.

Ei heller kunne Majka forhindre at Cort Nielsen, Izaguirre og Mollema passerte ham. I morgen skal rytterne hvile seg i Carcassonne. De vil få tid til å slappe av før de fortsetter med den siste og avgjørende Tour de France-uka. Pyreneene venter!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here