Foto: Chris Froome, Sykkelsonen.com

Team Sky deltar for siste gang. Blir det Chris Froome eller Geraint Thomas som stikker av med TdF-seieren i juli?

Det er Geraint Thomas som går inn i 2019-utgaven av Tour de France som regjerende mester. Briten gikk til topps på bekostning av mye omtalte Chris Froome i fjor. Hvem som stikker av med troféet i Paris 28. juli er usikkert. Hva som derimot er på det rene, er at Team Sky deltar for siste gang.

Vel, at laget Team Sky som sådan forsvinner er ikke helt sikkert. Vi snakker tross alt om en gjeng syklister som inkluderer duoen Chris Froome og Geraint Thomas – med totalt fem Tour de France-titler på samvittigheten. For selv om Sky ikke ønsker å sponse trofémaskineriet, er det garantert et flyselskap på den arabiske halvøy som står klar med sjekkheftet.

Når vi skuer frem mot startskuddet den 6. juli i Brussel, er det nettopp Chris Froome og Geraint Thomas som er de store favorittene til sammenlagtseieren. Froome har fire Tour de France-titler på CV’en. Briten velger ikke å forsvare Giro d’Italia-pokalen i jakten på sitt femte TdF. Han vil imidlertid få konkurranse fra lagkamerat Thomas – som i 2018 beviste at han ikke akter å spille annenfiolin.

Men, selv om britene er kamphaner ønsker de begge å levere så vidt gode resultater at laget sikrer seg en ny sponsor. Team Sky har stukket av med Tour de France-seieren seks ganger siden 2010. Hvem vinner i 2019?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here