Geraint Thomas
Foto: Team Sky

Tony Martin var den fremste favoritten før 1. etappe i Tour de France 2017. Ikke minst fordi tyskeren er en av de beste på temporitt. Men, i heftig regnvær i Düsseldorf var det waliseren Geraint Thomas som overrasket mange fans, da han gikk seirende ut…

La oss tippe at følelsen av å ikle seg den gule ledertrøya for første gang i karrieren var en god opplevelse. Sky Teams waliser noterte seg for 16.04 – 5 sekunder bedre enn BMC-rytteren Stefan Kung. 3. plassen tilfalt Vasil Kiryenka (Sky), som passerte målstreken ett sekund foran forhåndsfavoritten Tony Martin.

Enkelte journalister og fans stilte spørsmålstegn ved Chris Froome i forkant av årets Tour. Men, briten gjorde sine saker godt i Düsseldorf, og klokket inn til 6. plass. Vinneren av de av de fire seneste Tour de France har til alt overmål distansert de argeste konkurrentene Nairo Quintana, Fabio Aru og Alberto Contador i kampen om den gule trøya. Noen som snakket om Froome i krise?

Dårlig nyheter for Alejandro Valverde, som falt under lørdagens etappe og måtte kaste inn håndkledet. Det er ingen temporitt på timeplanen før helt på tampen i denne touren – når nest siste etappe i Marseille går av stabelen. Det er dagen før avslutningsetappen og paradeetappen på Champs Elysees i Paris.

Rytterne forflytter seg nå fra Tyskland til Belgia, og deretter til Frankrike. Den 2. etappen – fra Düssedorf til Liege – strekker seg 203.5 kilometer, og er til forveksling lik ”Classique du Nord”. Vi snakker om Liege-Bastogne-Liege eller Amstel Gold Race, noe som ikke direkte favoriserer sprinterne.

Den 2. etappen passer snarere for navn som Peter Sagan, Philippe Gilbert og Greg Van Avermaet – ryttere som vanligvis gjør det best i konkurranser som Parix-Roubaix, Tour of Flanders og andre belgiske/nederlandske ritt. Dersom vi skal fremheve mulige outsidere i forkant av den 2. etappen, er det verdt å merke seg Arnaud Demare, Nacer Bouhanni og Alexander Kristoff.

Froome, Contador, Quintana, Bardet, Porte og Aru er fortsatt rytterne som vil kjempe om den gule trøya, selv om de gjerne tar mindre fremtredende roller i den intense innledningen. Det handler enkelt og greit om ikke å tape altfor mange minutter før fjelletappene setter inn.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here