Foto: ASO/Pauline Ballet

Det er kun et lite knippe ryttere som er verdig å overta ledertrøya i Tour de France etter Fernando Gaviria. En av dem er definitivt slovaken…

Den andre etappen i Tour de France gikk til Peter Sagan (Bora-Hansgrohe). Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) og Arnaud Demare (Groupama FDJ) klokket inn til plassene bak. Dagens vinner dro fordel av at den tidligere sammendragslederen Fernando Gaviria rotet seg inn i trøbbel. Det betyr av med VM-trøya og på med den gule ledertrøya.

Etter hva som skjedde på den første etappen, hvor store navn som Chris Froome (Team Sky), Richie Porte (BMC), Adam Yates (Mitchelton-Scott) og Nairo Quintana (Movistar) alle tapte viktige sekunder til Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), var Dag 2 en stille en for sammenlagt-kandidatene.

176 ryttere stilte til start for å kjøre 182.5 kilometer fra Mouilleron-Saint-Germain til La Roche-sur-Yon. En gruppe på tre ryttere dro tidlig fra; hvorav den mest aktive i troikaen var Sylvain Chavanel (Direct Energie). Han er en artig skrue, og et populært fjes i Frankrike. At han er kjent er kanskje ikke så underlig, siden dette er mannens 18. Tour de France-deltagelse. Chavanel vant ”Combativity”-prisen både i 2008 og 2010, og kan se tilbake på totalt 350 etapper. Det er kun tre bak George Hincapie og 15 mindre enn rekordinnehaveren Joop Zoetemelk. Dersom han overlever Pyreneene tar han nederlenderens rekord.

Som forventet ble vinneren avgjort i spurten. Det var ikke en massespurt, slik vi spådde i gårsdagens artikkel, siden noen av de raskeste beina ikke hang med. En kollisjon to kilometer før målgang delte feltet, og holdt Gaviria fra å forsvare den gule trøya. Marcel Kittel (Team Katusha Alpecin) trøblet på sin side med flatt dekk seks kilometer før slutt.

Da 15 ryttere nærmet seg målstreken, satte Demare og John Degenkolb (Trek-Segafredo) fart. Sagan valgte den perfekte taktikken, hvor han ventet så lenge som mulig. Deretter utklasset han Colbrelli, da han tok tilbake den gule trøya – to år etter at han lånte den første gang. ”Jeg er veldig takknemlig for jobben laget gjorde. Nå sitter jeg her i den gule trøya, og det spiller ingen rolle om det bare blir med den ene dagen. Dette er alltid spesielt”.

Gaviria virket ikke nevneverdig oppbragt over kollisjonen, men viste seg snarere fra en sportslig side. ”Det var stort å bære Maillot Jaune. Jeg håper det gjentar seg i fremtiden. Nå er det Peter Sagans tur, og jeg er glad på hans vegne”.

Realistisk sett mister Sagan skjorta igjen i morgen. På den 3. etappen står rytterne foran den 33.5 km lange tempoetappen i Cholet. Se opp for Team Sky og BMC Racing Team – hvis lag har spesialisert seg på disse øvelsene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here