Etter en turbulent hviledag – som inkluderte ekskluderingen av Gianni Moscon (Team Sky), fortsatte dramatikken på etappen mellom Carcassonne og Bagneres-de-Luchon. Julian Alaphilippe vant den 218km lange distansen – den første av i alt tre etapper i Pyreneene. Quick-Step Floors-rytteren sparte så visst ikke på kruttet, noe franskmannens 93.4 km/t i den siste utforkjøringen beviste…

Moscon ble som nevnt diskvalifisert, grunnet hva juryen betegnet som ”Alvorlig aggresjon” overfor Elie Gesbert. Team Sky-direktør Dave Brailsford avviste at beslutningen ville ha en innvirkning på laget. Men, siden Geraint Thomas og Chris Froome nå er sidestilte ledere, har Team Sky bare fem arbeidshester. Brailsford har sine ord i behold etter dagens etappe, men veien til Paris er som kjent lang.

Det var Alaphilippes andre etappeseier i årets Tour de France. En arbeidsseier, som sådan. Kort tid etter avgang fra vakre Carcassonne, ble rittet stoppet da en politimann kom til å sprute pepperspray på rytterne i et forsøk på å stanse demonstrerende bønder. Som om ikke dét var nok; rytterne måtte på samme tid håndtere skikkelige regnbyger, i hva som regnes som den lette delen av etappen.

Allerede slitne både mentalt og fysisk måtte rytterne klatre Col de Portet-d’Aspet (5.4km, 7.1%), Col de Menté (6.9km, 8.1%) og Col du Portillon (8.3km, 7%) i rask rekkefølge før den 10km lange utforkjøringen til mållinja.

Philippe Gilbert, som ledet med over ett minutt på hovedfeltet på Col de Portet-d’Aspet, forsvant på sin side over en steinmur. Skremmende, men ikke verre enn at Gilbert kunne fortsette rittet etter et par minutter.

Julian Alaphilippe og Gregor Mühlberger var foran etter Col de Menté, med 12:08 ned til den gule trøya. Adam Yates – hvis rytter signerte en ny kontrakt med Mitchelton-Scott mandag – var i føringen etter den siste vanskelige stigningen. Yates falt imidlertid i den påfølgende utforkjøringen, noe som lot Alaphilippe gå i mål som førstemann med 5:13:22 på uret.

Ingenting har endret seg i toppen av sammendraget, etter at Chris Froome og Geraint Thomas holdt seg på sykkelen og krysset målstreken med Roglic, Martin, Quintana & Co. Bare det å passere målstreken skulle vise seg som en prestasjon på en begivenhetsrik og farlig etappe.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here