Foto: ASO/Pauline Ballet

Det sveitsiske laget var blant favorittene før dagens etappe. BMC innfridde, og krysset målstreken foran Team Sky og Quick-Step Floors…

Den tredobbelte Verdensmesteren Peter Sagan (BoraHansgrohe) fikk muligheten til å tilbringe ett døgn i den gule trøya. Som forventet måtte han gi den fra seg etter den 3. etappen. BMC Racing Team klokket inn til 38:46 på dagens 35.5 kilometer lange etappe i Cholet. De hadde fire sekunder ned til Team Sky, mens avstanden til Quick-Step Floors var syv sekunder. Den nye sammenlagtlederen er nå OL-mester Greg Van Avermaet.

Det var to lag som ble holdt som favoritter til å gå seirende ut på den tredje etappen av Tour de France. Ikke overraskende la de samme lagene beslag på de to øverste pallplassene. Kun fire sekunder skilte dem – en avstand som er som ingenting å regne. Spesielt når vi vet at kun 400km er tilbakelagt hittil. Men, de små detaljene kan avgjøre, noe de gjorde i dag. I alle for for to BMC-ryttere: Greg Van Avermaet og Richie Porte. Førstnevnte kjører nå i gult – noe han også gjorde i tre dager tilbake i 2016. Porte har på sin side meldt seg på i det gode selskap igjen, etter at han tapte nesten et helt minutt på åpningsetappen. ”Det var ikke morsomt å avgi 51 sekunder på åpningsdagen. Det var imidlertid ikke så ille som i fjor, da jeg lå i en grøft”.

Husker du Portes kollisjon på den 9. etappen? Det er slikt som får hårene til å reise seg. Hittil har australieren ikke vært i stand til å levere i Grand Tour-sammenheng. Representerer 2018 endring i så måte?

Chris Froome (Team Sky) tapte i likhet med Porte viktige sekunder på dag 1, noe han hentet inn igjen i dag. Forskjellen mellom Porte og briten er at Team Sky har vært gjenstand for mishagsytringer fra de franske tilskuerne. Salbumatol er i luften, overalt, og slik vil det være helt frem til målgang i Paris. Vil buing og piping påvirke Froome? Antagelig. De første to dagene holdt Team Sky seg gjemt midt i feltet. I dag kunne de ikke dekke seg bak noen, og fansen viste akkurat hva de mener.

Quick-Step Floors kan tenkes å angre på et par ting etter dagens etappe. Løpet var ikke jevnt nok til å sikte høyere enn en tredjeplass, men tenk om de hadde levert bedre? Philippe Gilbert kunne akslet den gule trøya. En forspilt mulighet for laget til å ta tilbake sammenlagtledelsen de hadde etter første etappe.

Dagens taper må være Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida). Men, dersom du setter det i perspektiv, kan ”Blekkspruten” fortsatt si seg greit fornøyd. Laget kom i mål med fire ryttere – det absolutte minimum for å kunne fullføre. Tidstapet var således ikke uventet, men de hadde overraskende knepet sekunder så sent som i går. 1:06 ble avstanden opp til BMC – alt-i-alt akseptabelt. Sett i lys av de øvrige lagenes resultater er kampen om sammenlagtseieren fremdeles veldig jevn. ”Vi er ikke spesialister, og vi gjorde hva vi kunne for å forsvare oss. Jeg føler meg bra, og tror vi kan fortsette i samme spor utover”.

Han og resten av rytterne ha 192 km foran seg i morgen – distansen mellom La Baule og Sarzeu. Vi regner med en ny spurt på tampen av etappen, og mye mulig kraftig vind. Rytterne må derfor være passe seg for ikke å være altfor forsiktige.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here