FOTO: ASO/Alex Broadway

Med konkurrentene svekket etter kraftanstrengelsene i Aplene, gikk Peter Sagan seirende ut på den 13. etappen i Tour de France. Han demonstrerte nok en gang at han er en framifrå allrounder – i stand til å håndtere seige stigninger men likevel være frisk til beins…

Peter Sagan (BoraHansgrohe) vant sin 11. Tour de France etappe totalt, da han gikk til topps i Valence. Vår egen Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) og Arnaud Demare (GroupamaFDJ) fulgte på plassene bak. Ingenting har endret seg i sammendraget. Lederen heter fremdeles Geraint Thomas (Team Sky), og waliseren har fremdeles 1:39 og 1:50 ned til kaptein Froome og Tom Dumoulin (Team Sunweb) henholdsvis.

Dagens største nyhet er strengt tatt gårsdagens. Vincenzo Nibali var involvert i en krasj, og den påfølgende legesjekken konstaterte kragebeinsbrudd. Det satte samtidig punktum for BahrainMerida-kapteinens Tour de France-deltagelse for denne gang.

”Slike ting kan skje”, uttalte Squalo dello Stretto rett etter den 12. etappen. Lite visste han at legene ville gi ham nedslående nyheter litt senere. Mye må gjøres med sikkerheten etter at motorsykler, fans og manglende sperringer skapte rot på torsdagens etappe. For ikke bare er TdF over for Nibali, men det kaster også skygger over VM i Innsbruck i slutten av september. Han har forberedt seg til disse to løpene, og risikerer at ulykken har ødelagt begge.

Vi forventet en massespurt på tampen av den 169.5 km lange etappen mellom Bourg d’Oisand til Valence. Med kun et par skikkelige sprintere igjen i folden etter de to seneste, drepende fjelletappene, var det strengt tatt bare én som kunne gå seirende ut. Den tredobbelte Verdensmesteren Peter Sagan. Han måtte kjempe hardt for å vinne den tredje etappen. Det at Mark Cavendish (Team Dimension Data), Marcel Kittel (Team KatushaAlpecin), Andre Greipel (LottoSoudal), Dylan Groenewegen (Lotto NLJumbo) og Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) glimret med sine fravær – et kobbel med 60 Tour de France-etappeseire – gjorde livet lettere for Sagan.

I morgen venter en ny dag med opp-og-ned. Rytterne skal legge bak seg 188 km gjennom Massif Central fra Saint-Paul-Trois-Chateaux til Mende. Det kan være duket for et skikkelig brudd, men trolig ikke noe som påvirker sammendraget.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here