ASO/Alex Broadway

Etter 188 km gjennom Massif Central kunne Omar Fraile ta sin første etappeseier i Tour de France. Det var samtidig Spanias første i årets utgave av TdF…

Omar Fraile (Team Astana) tok som nevnt sin første etappeseier i Tour de France, etter at rytterne forflyttet seg fra Saint-Paul-Trois-Chateaux til Mende. Spanjolen gikk over målstreken med et par sekunder ned til Julian Alaphilippe (QuickStep Floors) og Jasper Stuyven (TrekSegafredo). Rekkefølgen i sammendraget er uendret. De fremste kandidatene tilbragte dagen i samlet flokk, og innehar de samme plasseringene som etter gårsdagens etappe: Geraint Thomas (Team Sky), Chris Froome (Team Sky) og Tom Dumoulin (Team Sunweb) på 1., 2. og 3. plass henholdsvis.

Det var perfekte forhold for en utbrytergruppe å gå hele veien; noe som faktisk skjedde. Dagens etappe hadde rikelig med opp og ned på menyen, noe som bød på mange muligheter for angrep for å skape luker ned til toppnavnene. Det var ikke mange nok klatrere til å skape bekymring, eller endringer i sammendraget. Fraile var den beste til å disponere kreftene, noe som gjorde at han krysset mållinja først. Alaphilippe og Stuyven klokket inn seks og syv sekunder bak.

Totalt 32 ryttere forsøkte lykken. Gruppen inkluderte et par fornemme navn, som den allerede nevnte duoen, men også tidligere sammenlagtleder Greg Van Avermaet (BMC Racing Team), tredobbelt VM-vinner Peter Sagan (Bora Hansgrohe) og Philippe Gilbert (QuickStep Floors).

Fraile angrep på akkurat riktig tidspunkt, slik at han kunne legge rivalene et par sekunder bak seg. Da han nådde toppen hadde han kun 1.5km igjen til målgang i Mendes.

Den 15. etappen blir trolig bedre for sprinterne, gitt at de når toppen av Pic de Nore 40km før mål sammen med klatreekspertene. Deretter følger en lang stigning og 10km flatt terreng inn til Carcassonne. Ikke alle de gjenværende kan klare det, men enkelte har allerede bevist allrounder-egenskapene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here