FOTO: ASO/Brudo Bade

Etter seier i Roche sur Yon på den andre etappen, var Peter Sagan tilbake på top på Dag 5. Hvor kan dette ende?

Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) var den kjappeste på de 205 km mellom Lorient til Quimper. Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) tok sin andre andreplass i årets TdF, mens Philippe Gilbert (QuickStep Floors) kom i mål som tredjemann. Det var ingen endringer i sammendraget. OL-vinner Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) forsvarte den gule trøya, med lagkamerat Tejay Van Garderen og Geraint Thomas (Team Sky) på plassene bak.

Den 5. etappen i Tour de France har fått økenavnet ”Little Liege-Bastogne-Liege”. Og det er ikke helt tilfeldig. Løypa minner på alle måter om det belgiske Classic-rittet, og passende nok var det en classic-spesialist som stakk av med seieren. Rytterne måtte forsere fem relativt enkle KOM, selv om det naturlig nok ikke gjorde livet enkelt for utpregede sprintere som Fernando Gaviria (QuickStep Floors), Marcel Kittel (Team KatushaAlpecin), Mark Cavendish (Team Dimension Data) og André Greipel (Lotto Soudal). Kvartetten havnet i bakleksa til fordel for ryttere som er langt mer komfortable med opp-og-ned-terreng. For Sagan var dette den femte triumfen med målstrek i oppoverbakke i TdF-sammenheng. Han uttalte i går følgende: ”Hemmeligheten bak på slå Gaviria kan være å vente på et par stigninger”. Oppoverbakkene kom, og slovaken vant. Enkelt og greit.

Syv ryttere forsøkte lykken i brudd. Sylvain Chavanel (Direct Energie) var nok en gang i stand til å stjele rampelyset. Han vant den første innlagte sprinten, og han befinner seg på andreplass på ”Adelskalenderen” i Tour-sammenheng: 353 i 18 etterfølgende Tour de France-utgaver. Det er likt med George Hincapie og 12 unna rekordinnehaver Joop Zoetemelk. Han er kriger, og akter å kjempe om klatretrøya helt til siste slutt. I dag måtte han imidlertid la Toms Skujins (Trek Segafredo) få låne polkadott-skjorta.

Den 6. etappen tar rytterne 181 km fra Brest til Mur-de-Bretagne Guerledan – med målgang på det såkalte ”Breton Alpe d’Huez” – en to kilometer lang stigning som må forseres to ganger. Sagan er atter igjen blant favorittene, og det er helt berettiget mannens gode form tatt i betraktning. Hold imidlertid et våkent øye med Alaphilippe også. ”Quick-Step Floors er ekstremt farlige, og Julian Alaphilippe er min favoritt til seieren. Han kan kjapt ta trøya fra meg”. Ordene tilhører sammenlagt-leder Greg Van Avermaet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here