Foto: ASO/Bruno Bade

Colombianeren viste hvorfor forventningene var så store i forkant av Tour de France-debuten. Ingen bein er raskere enn Gavirias i sykkelverden…

Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) sikret seg den andre etappeseieren i årets Tour. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) og André Greipel (Lotto Soudal) klokket inn på plassene bak. Ingenting har imidlertid endret seg i sammendraget, hvor lederen fortsatt er OL-mester Greg Van Avermaet (BMC Racing Team). Lagkameraten Tejav Vangarderen og Geraint Thomas (Team Sky) følger på andre og tredjeplass henholdsvis.

To av fire er som kjent 50%. To av to er 100%. Sistnevnte er Gavirias egentlige statistikk. Han vant åpningsetappen, krasjet på dag 2, hadde ingen mulighet til å vinne lagtempoetappen og var tilbake på topp igjen i dag. 24-åringen har vunnet fire etapper og poengtrøya i Giro d’Italia 2017. I år er det første gang Gaviria deltar i Tour de France-sammenheng. Kan han gjenta bedriftene i i Frankrike?

Det kan han så visst. Hele åtte etapper bør ende med spurt. Ting kan skje kjapt i sykling, men denne gutten har et ekstra gir sammenlignet med motstanderne. Hva Elia Viviani gjorde i Israel, vil garantert være en spore til innsats. Quick-Step Floors er verdens lag, har flest seiere i år, og ligger allerede på topp av UCI-klassifiseringen. Spørsmålet er om noen kan stoppe Gaviria?

Kanskje ikke engang den tredobbelte VM-vinneren Peter Sagan… “Hemmeligheten til å slå Gaviria? Jeg må kanskje vente på at han gjør feil, eller et par klatreetapper”. Ærlig og festlig, slik som vi kjenner ham. Sagan står allerede med en etappeseier, har endt på andreplass to ganger og lånt den gule trøya én dag. Sagans Tour har på alle måter vært en suksess så langt.

På dagens 192 km fra La Baule til Sarzeau var det fire ryttere som kjørte på allerede fra start. På dagen hvor den første av semifinalene i Russland gikk av stabelen, var det passende nok to franske og to belgiske ryttere som forsøkte lykken. Grunnet en krasj 50 km før målgang roet feltet ned, og lot dermed enkelte sammenlagtkandidater tilbake i folden.

Morgendagens 204.5 km fra Lorient til Quimper kan bety revansje for Peter Sagan. Det ligger an til nok opp-og-ned på smale veier, og enkelte korte, bratte stigninger. Det har eimen av en “Classic”, og ryttere som slovaken og sammenlagtleder Greg van Avermaet vil i alle fall gjøre et forsøk.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here