FOTO: ASO/Alex Broadway

Den første etappen med målgang i oppoverbakke gikk til iren Daniel Martin. Han tok dermed sin andre etappeseier i Grand Boucle-sammenheng – fem år etter den første…

Etter 181 tøffe kilometer fra Brest til Mur-de-Bretagne var det altså Daniel Martin (UAE Team Emirates) som stakk av med seieren på den sjette etappen. Det franske talentet Pierre Roger Latour (AG2R La Mondiale) og Alejandro Valverde (Movistar) klokket inn til plassene bak.

Selv om Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) tok innpå et par sekunder på sammenlagtrivalene Chris Froome (Team Sky), Romain Bardet (AG2R La Mondiale) og Tom Dumoulin (Team Sunweb), var det Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) som beholdt den gule trøya. Lagkamerat Tejay Van Garderen og Geraint Thomas (Team Sky) befinner seg på andre og tredjeplass henholdsvis.

Vi venter på fjellene, og de dertil hørende følelsene. Mur-de-Bretagne er en elsket stigning i Nord-Frankrike. Enkelte ynder å kalle det Alpe D’Huez, selv om det ærlig talt ikke har noe å gjøre med Alpene. Det er en enkel oppoverbakke med maks 10% stigning. Men, siden vi er tidlig i konkurransen er det likevel egnet til å sjekke rytternes form.

Vi mener ”Squalo dello Stretto” var dagens store vinner. I 2015 slet han fryktelig da han kun måtte klatre den én gang. I dag måtte han gjøre det to ganger, og det så ut som om han hadde vinger. Han var definitivt bedre enn Froome, som tapte fem sekunder. Det er ikke en avskrekkende tidsmengde, men sett i lys av disse lagenes styrker kan det bli avgjørende. Tiden vil vise, men etter årets Giro d’Italia vet vi at briten aldri gir opp.

For å holde oss i samme spor; de virkelige taperne er Dumouline og Bardet – en duo som måtte tåle punkteringer. Førstnevnte hadde fem kilometer igjen, og hendelsen kostet ham 50 sekunder målt mot Nibali. Siden dårlige nyheter aldri kommer alene: Han fikk i tillegg 20 sekunder straff etter å ha dratt fordel av en følgebil. Dårlig dag på jobben, som det kalles. Bardet opplevde også flatt hjul, men maktet å holde forsinkelsen til 28 sekunder.

Til slutt var den Martin som vant. Han angrep på forbilledlig vi i den andre stigningen opp mot Mur-de-Bretagne, men de færreste virket egentlig villige til å svare helhjertet. Den eneste som gjorde et seriøst forsøk, var Latour – Frankrikes fremste sykkelhåp. Vi forventer å høre mer fra Latour utover i Tour de France.

Den syvende dagens står i sprinternes tegn. Rytterne vil gjøre unna den lengste etappen i årets Tour, 231 kilometer fra Fougeres til Chartres. Det eneste problemet er vinden. Dersom Quick-Step Floors gjør jobben slik de gjerne gjør, kan Fernando Gaviria sikre seg hat-trick.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here