Foto: sykkelsonen.com

Han var mannen å slå, og han beviste at det ikke blir en enkel oppgave for noen. Elia Vivani stakk av med seieren på 2. etappe med dominerende kjøring. Rohan Dennis knep imidlertid Maglia Rosa takket være en spurt.

Elia Vivani (Quick-Step Floors) vant sprinten på tampen av 2. etappe, som tok rytterne de 167 kilometerne fra Haifa til Tel Aviv. Det betyr samtidig at han kan iføre seg poengtrøya. Han gjorde som han ville: Dominerte motstanderne. Bak ham havnet Jakub Mareczko (Wilier Triestina – Sella Italia) og Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) på andre og tredjeplass henholdsvis.

Det er en ny innehaver av Maglia Rosa i årets Giro. Tom Dumoulin og Sunweb Team virket da heller ikke videre interesserte i å beholde den. Rohan Dennis (BMC Racing Team) fikk de nødvendige tre skundene da han vant den andre innlagte spurten i Cesarea. I sammendraget ligger hollenderen nå ett lite sekund bak australieren, mens Victor Campenaerts (Lotto Soudal) befinner seg på tredjeplass, tre skunder bak sammenlagtlederen.

Elia ”The Cannibal”. Vi må vedgå at de raskeste pedalene i verden ikke befinner seg i årets Giro d’Italia. Det innebærer også at alt presset hviler på Vivani, noe som var tydelig lørdag morgen. 29-åringen var åpenbart nervøs, noe som tyder på at han føler ansvaret tyngende. 2. etappe var den første som ble avgjort av en sprint, og italieneren var altså mannen å slå.

Italienske fans kommer til å få mye glede av herremannen med tittelen Omnium Olympic Champion 2016. Faktisk har de allerede hatt mye å juble for, dersom du tar med i betraktning at rytteren fra Verona har vunnet en etappe i Down Under Tour, tre etapper og sammenlagtseieren i Dubai Tour, én etappeseier i Abu Dhabi Tour og rittet Driedaagse Brugge-De-Panne. Med seier på dag 2 under årets Giro d’Italia, står han altså med syv gevinster siden sesongstarten.

Vivani dediserte seieren til kjæresten Elena, som også er profesjonell syklist: ”Elena er veldig viktig for meg. Vi har vært sammen siden 2012. Hun vet hva som kreves for å være en profesjonell rytter. Jeg har hatt en lang og hard sesonginnledning, og vi har ikke sett mye til hverandre den siste tiden. Jeg så henne faktisk mandag, men jeg har vært nervøs de seneste dagene. Den eneste måten jeg kan gjøre opp for alt dette, er gjennom seiere. Dagens seier er en av dem”.

Italieneren takket for seg i Sky Team ved utgangen av 2017 – noe ikke mange syklister ville våget å gjøre. Hvorfor? Fordi han hadde gått glipp av Giro d’Italia dersom han hadde blitt værende. Vivanis forhenværende lag var skrudd sammen for å serve sammenlagtvinneren (Mikel Landa i både 2016 og 2017, mens det handler om Chris Froome nå i 2018).

“Jeg angrer ingenting med tanke på tiden i Sky. Det var en fantastisk erfaring, og jeg hadde ikke vært Olympisk Mester uten dem. Selv om vi skilte lag er mitt forhold til dem fremdeles strålende. Utsiktene mine var rett og slett ikke gode nok. Etter at jeg havnet i Quick-Step Floors har jeg hatt hele laget i ryggen. Jeg kan velge løpene jeg ønsker å delta i, og hvilke ryttere som skal hjelpe meg. Ting har gått bra så langt, men jeg håper å vinne mer for oss alle. Den første seieren i Giroen er unnagjort, og jeg føler meg mye lettere”.

Vi kan forvente at sprinterne dominerer den 3. etappen også. Den starter i Be’er Sheva og leder rytterne 229km til Eilat – hovedsakelig gjennom ørkenlandskap. På dagens pressekonferanse våget noen å kalle Viviani ”Ørkenens Konge”. Dersom han stikker av med seieren også søndag, bør vi kanskje endre til ”Ørkenens Profet”?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here