Davide Cassani
Foto: Sykkelsonen.no

Brorparten av sykkelsportens elite møtes i Jerusalem i forbindelse med startskuddet for Giro d’Italia. Rittet fortsetter i to dager før man forflytter seg til Italia, med påfølgende målgang i Roma den 27. mai. Fra Det Hellige Land til den Evige Stad: Hva betyr reisen mellom disse religiøse hovedstedene? Og fra et sportslig ståsted: Hvilke ryttere har hva som kreves for å vinne? Sykkelsonen har snaket med Italias landslagssjef i et eksklusivt intervju.

Sykkelsonen: Hva tenker du om at Giroen starter i Jerusalem?

Davide Cassani: Jeg mener det er en veldig god ting. Det er en mulighet til å ta Giro d’Italia ut i verden og øke løpets popularitet. Rittet har italienske sjel, og kommer uansett med et ”Made in Italy”-stempel. Når dét er sagt: Giroen tilhører alle, og Jerusalem er den perfekte startsstreken. Sykling kan bære et budskap om fred; vi snakker om brorskap og idrett. Det at Giro d’Italia starter her og ender i Roma har også en symbolsk betydning.

Sykkelsonen: Tror du det kan være et problem for rytterne, logistikk og klimatisk?

Davide Cassani: Syklister er vant til å reise verden rundt for å konkurrere. Vi har sett det samme de seneste årene, og at Giroen starter i utlandet er ikke noe unntak.

Sykkelsonen: Hvilke ryttere kan dra fordel av dagens løype?

Davide Cassani: Garantert tempospesialistene, siden det ikke er en eneste stigning – foruten de avsluttende 300 meterne. Rohan Dennis (BMC Racing Team) og Tom Dumoulin (Sunweb) er begge klare favoritter. Dersom jeg måtte velge, ville jeg sagt australieren, men det blir helt sikkert jevnt.

Sykkelsonen: Chris Froome har returnert til Giroen stappfull av nye målsetninger. Tror du Sky Team blir for sterke for resten?

Davide Cassani: Slett ikke. De er fire eller fem ryttere som kan løfte troféet i Roma.

Sykkelsonen: Hva med de du kjenner best; italienerne? Hva kan vi forvente av dem?

Davide Cassani: Vi har tre ryttere som kan ta en topp 10-plassering. Fabio Aru (UAE Team Emirates), Domenico Pozzovivo (Bahrain Merida Pro Cycling Team) og Davide Formolo (Bora-Hansgrohe).

Sykkelsonen: Tror du Aru kan vinne Giroen?

Davide Cassani: Det har jeg klokketro på at han kan.

Hjemmefansen krysser fingrene for at Cassani har rett i sine antagelser når vi leser 27. mai av kalenderen…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here