Bilde: Elia Viviani, Sykkelsonen.com

Det var vannsklie med Viviani som vinner i Iseo, mens Simon Yates beholder Maglia Rosa…

Den italienske rytteren tok den 17. etappen – den fjerde seieren totalt i årets Giro. Det betyr at Viviani fester grepet om poengtrøya.

Elia Viviani (Quick-Step Floors) vant sin fjerde Giro-etappe i 2018, foran den fremste rivalen i kampen om poengtrøya – Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) og Niccolo Bonifazio (Bahrain-Merida Pro Cycling).

Bilde: Sam Bennett, Sykkelsonen.com

Det var imidlertid endringer i sammendraget. Simon Yates (Mitchelton-Scott), Tom Dumoulin (Team Sunweb, 56 sekunder bak) og Domenicio Pozzovivo (Bahrain Merida Pro Cycling, 3:11 etter) utgjør den foreløpige pallen.

Giroens 17. etappe er oppkalt etter vinregionen Franciacorta. Hva rytterne fikk oppleve var derimot vann. Eller regn, for å være presis. Først i form av byger på den 149.5km lange strekningen fra Riva del Garda til Iseo, og i bøttevis ved målgang. Det var i det hele tatt null muligheter til å gå i brudd. Sprinternes lag holdt et altfor høyt tempo.

Atter igjen av det Viviani som hadde de kjappeste beina. Lederen av poengkampen la seg på Bennetts bakhjul en periode, og fulgte deretter lagkameratene Zdenek Sybar og Fabio Sabatini (Quick-Step Floors). Resten er historie. Med fire etappeseiere har Viviani matchet antallet etapper lagkamerat Fernando Gaviria vant i fjorårets Giro.

Bilde: Fabio Sabatini, Sykkelsonen.com

Yates risikerte ingenting på denne etappen, og det gjorde han klokt i. Ingen ønsket å ta sjanser i vanskelige værforhold nå som Giroen er inne i den avgjørende fasen. Før søndagens paradeetappe i Roma venter tre fjelletapper. Yates har lagt de farligste hinderne bak seg allerede, men har han vunnet allerede? Kanskje blir vi vitne til en allianse bestående av Dumoulin og Chris Froome (Team Sky) for å vippe Yates av pinnen?

Èn ting er sikkert. Morgendagens stigning opp mot Pratonevoso passer hollenderen bedre enn briten, som nok en gang må demonstrere at han er den beste.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here