Foto: sykkelsonen.com

Aldri har en hviledag vært mer fortjent. Elia Vivanis navn vil for alltid være uløselig knyttet til Giro 2018-innledningen, etter at italieneren tok sin andre strake etappeseier…

Sprinteren viste seg fra sin beste side da han tok den tredje etappen. Rohan Dennis beholder på sin side Maglia Rosa for den andre etterfølgende dagen.

Slik lyder profeten Elias ord. Vel, rytteren snakket om ikke annet om eksplosivitet og viljestyrke. Han talte videre om glede og takknemlighet. Vi sa det i gårsdagens spalte; dersom Vivani kniper nok en seier i Midtøsten, og med et bibelsk fornavn som hans, vil ”Ørkenens Profet” være det perfekte klengenavnet.

Elia Vivani (Quick-Step Floors) tok den andre strake sprintseieren på rappen under Giro d’Italia 2018. Landsmannen Sacha Modolo (Team EF Education First) og iren Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) fulgte på de øvrige pallplassene. Sistnevnte tok også tredjeplassen lørdag.

Det er kun mindre endringer å melde om i sammendraget. Rohan Dennis (BMC Racing Team) beholdt ledertrøya med ett sekund ned til Tom Dumoulin (Team Sunweb). Jose Goncalves (Team Katusha Alpecin) ligger på tredjeplass med 13 sekunder opp til sammenlagtlederen, hvis rytter fortjener våre gratulasjoner. Lørdag ble han den 23. syklisten gjennom tidene som har ledet alle Grand Tours. Hyggelig fyr og kjempegod rytter!

Siden vi befinner oss i Bibelens land; la oss snakke litt historie for en stakket stund. Den egentlige profeten Elijah levde om lag 1000 år før Kristus, og ca 100 år etter kjente skikkelser som David og Kong Salomon. Mens Elijah fremførte sine profetier i de nordlige områdene av Israel, var målstreken for dagens Giro-etappe i landets sørligste by. Ikke at det plaget Vivani nevneverdig.

Ei heller var Negev-ørkenen eller temperaturene uoverstigelige problemer. Heller ikke vinden kunne stoppe dagens store mann. For 29-åringen er en av verdens beste sprintere, og disse etappene er som skapt for ham. Italieneren har gjort et levebrød av å legge seg bak de rette bakhjulene på riktig tidspunkt.

Elia Vivani kan glede seg over sin andre strake etappeseier i Giro d’Italia 2018. (Foto: sykkelsonen.com)

Den tredje etappen tok rytterne 229km fra Be’er Sheva, Israels fjerde største by, til Eilat – på Rødehavets kyst. Tre ryttere gjorde seg bemerket ved å delta i dagens brudd. Enrico Barbin (Bardiani-CSF), Marco Frapporti (Androni Giocattoli-Sidermec) og Guillaume Boivin (Israel Cycling Academy) dro fra de øvrige, og hadde veien for seg selv i over 200km. La oss tippe det var litt bitter å bli innhentet med kun et par kilometer igjen av etappen. Men, det var poeng tilgjengelig for både KoM og poengtrøya, og trioen rasket med seg alle.

Du vet hvordan denne etappen endte. Hva du derimot ikke vet, er at vi – for å komme oss til målstreken – valgte å styre unna den offisielle ruten gjennom hjertet av Negev-ørkenen. Snarere tok vi motorveien lang grensen til Jordan, på vestsiden av Dødehavet. En fascinerende tur. Sett slikt; Giro-innledningen ga oss sjansen til å besøke nye steder også. Fra i morgen er vi tilbake i Italia, og vi kan glemme daddel-plantasjer i midten av ørkenen.

I stedet har vi Alpene, en rekke idylliske steder, flere mennesker på veiene og følelsen av å være i et land hvor sykkelsporten har dype røtter. Vi ser frem til sceneskiftet, samtidig som vi takker Israel for nå.

Mer følger tirsdag når Giroen fortsetter med den fjerde etappen fra Catania til Caltagirone. De første stigningene venter, og vi kan forvente forsøk fra utbrytere. Sammenlagt-kandidatene og deres respektive lag akter derimot ikke å la noen skaffe seg en altfor stor fordel.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here