Bilde; Maximilian Schachmann

Maximilian Schachmann knep den 18. etappen, mens sammenlagtleder Simon Yates tapte 27 sekunder til de fremste rivalene…

Tyskeren sørget for Quick-Step Floors femte etappeseier i årets Giro d’Italia, da han beviste at utbrytere også kan vinne.

Maximilian Schachmann (Quick-Step Floors) tok den 18. etappen, foran Ruben Plaza (Israel Cycling Academy) og Mattia Cattaneo (Androni Ciocattoli-Sidermec).

Bilde: Tom Dumoulin, Sykkelsonen.com

De øverste plassene i sammendraget endret seg ikke, men Tom Dumoulin (Team Sunweb), Domenicio Pozzovivo (Bahrain Merida Pro Cycling, 2:43) og Chris Froome (Team Sky, 3:22) knep alle 27 sekunder på innehaveren av den rosa trøya, Simon Yates (Mitchelton-Scott). Avstanden til nederlenderen har nå krypet til kun 28 sekunder.

Yates måtte for første gang gi tapt i fjellene. Det å miste nesten et halvt minutt er på ingen måte et godt tegn, uten at han virket å la seg bekymre nevneverdig. ”Jeg var sliten på slutten, og maktet ikke holde tritt med resten. Det betyr ikke at jeg er redd. Jeg er fremdeles i tet, og det er kun to dager igjen”. Vi må gi Yates rett i at det kun gjenstår to små dager av årets Giro, men det er litt av noen dager. Fredagens etappe er nemlig den tøffeste av alle.

Alle de fremste utfordrerne til sammenlagtseieren kom i samlet flokk 1.5km før målgang, da Froome og kompanjongen Wout Poels (Team Sky) satte inn angrepet. Pozzovivo og Dumoulin holdt følge, og de tre kapteinene skulle krysse målstreken sammen. Ikke Yates. Han har blåst mange krefter så langt. Det er risikabelt, men en kalkulert risiko når han har sikret seg 50 sekunder i tidsfratrekk hittil. Han måtte vinne etapper, angripe i fjellene og forsvare seg på tempoetappene. Og han gjorde det helt rett.

Spørsmålet er om det er noe igjen på tanken? Vi vil vite mer etter morgendagen. Rytterne har 185km foran seg, og skal overleve fire stigninger med totalt 4500m høydeforskjell. Den fremste hindringen hete Colle delle Finestre, den såkalte ”Cima Coppi”, som det høyste punktet på Giroen blir kalt.

Kan noen gjøre noe med Yates? Svaret er ja. Spesielt hvis Yates er helt tom. Domoulin har øynene festet på briten, mens Froome både har erfaringen og det sterkeste laget i ryggen. Se også opp for Poels fredag. Han er i strålende form, og ser ut som den perfekte rytteren til å dra kapteinen opp Colle delle Finestre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here