Arthur van Dongen
Foto: Sykkelsonen.com

Sunweb er en feriespesialist. I så måte er laget på hjemmebane i Spania. Men, etter Tom Dumoulins imponerende seier i historiens 100. Giro d’italia, har ikke det tyske laget tatt turen til La Vuelta 2017 for å ligge på stranda. Målsetningen er nemlig at Wilko Kelderman skal gjøre det bra i sammendraget – assistert av Warren Barguil. Sistnevnte sikret seg to etappeseiere under Tour de France forrige måned, og hollenderen har en viktig oppgave foran seg i disse dager. En av herrene i kulissene heter Arthur van Dongen – Sunwebs Sportsdirektør. Sykkelsonen hadde lyst til å høre mer om hvordan en vanlig arbeidsdag ser ut.

Sykkelsonen: Du er altså en av Team Sunwebs sportsdirektører. Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?

Arthur van Dongen: Det viktigste er å vite er at vi gjennom nesten hele dagen forbereder rytterne for de forestående arbeidsoppgavene, etappene og sammendraget. Vi er også opptatt med den generelle organiseringen av laget; støtteapparat og reiser. Jobben vår handler om administrering av hele organisasjonen, og ikke overraskende er det ikke mangel på oppgaver.

Sykkelsonen: Hvordan plukket du ut rytterne til årets la Vuelta a Espana?

Arthur van Dongen: Det gjorde vi i fjor vinter allerede. Før sesongstart stiller vi med en plan som strekker seg ett år frem i tid. Selvsagt foretar vi mindre endringer underveis i følge med uventede hendelser. Men, på det tidspunktet vet vi allerede hvilke konkurranser som står på programmet neste sesong, målsetningene er satt og rytterne er valgt ut i henhold til nevnte.

Sykkelsonen: Så hva er målsetningen i La Vuelta a Espana 2017?

Arthur van Dongen: For vår del handler det primært om at Wilko Kelderman gjør det bra i sammendraget.

Sykkelsonen: Hvordan vurderer du Wilko Keldermans form?

Arthur van Dongen: Han var plaget av hva jeg vil beskrive som uflaks i sesonginnledningen. Han har lagt bak seg et veldig godt høydeopphold i juli, og noterte seg for en 14. plass i sammendraget i Tour of Polen. Jeg mener han er klar til å forsøke seg her i Spania også.

Sykkelsonen: Hver er favorittene til sammenlagtseier i dine øyne?

Arthur van Dongen: Det er soleklart at Chris Froome er den fremste favoritten. Deretter har du Vincenzo Nibali, Fabio Aru, Romain Bardet og Alberto Contador. Det er selvsagt mange gode ryttere, men det er disse som sitter med de beste kortene på hånden.

Sykkelsonen: Har dere plukket ut noen etapper som det knytter seg spesielle forventninger til?

Arthur van Dongen: Ikke egentlig, for å være helt ærlig. Det er sammenlagtplasseringen som er vårt hovedfokus. Vi tar ellers tingene som de kommer, og så ser vi hva som hender i løpet av de kommende ukene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here