Aquablue
Foto: Sykkelsonen.com

Aqua Blue Sport ble grunnlagt så sent som i 2017, og deltar følgelig i Vueltaen for første gang. Etter å ha fått UCI Professional-Continental-statusen så sent som 1. januar, er det irske laget å regne som purungt. Det betyr imidlertid ikke at det skorter på ambisjonene – både på og utenfor veien. Fire av lagets 16 ryttere er tidligere Team Sky og Tinkoff-navn, mens forretningsplanen er uortodoks. Sykkelsonen hadde mulighet til å veksle noen ord med General Manager Stephen Moore – en herremann som ga oss et interessant innblikk i livet bak kulissene.

Sykkelsonen: Hvor glad er du for å delta i La Vuelta 2017? Hvor viktig er det for laget å vise seg frem?

Stephen Moore: Vel, dette er en formidabel mulighet for oss. Alle har jobbet beinhardt for å være her – alt fra støtteapparat til ryttere. Vi har startet konkurransen godt, og guttene har gjort en solid jobb. Adam Blythe var i tillegg nær ved å vinne den 2. etappe ni Gruissan.

Sykkelsonen: Dette er lagets første deltagelse i Grand Tour-sammenheng: Hvilke ambisjoner har dere i Spania?

Stephen Moore: Dersom noen hadde fortalt oss for 12 måneder siden at vi ville være hvor vi er, hadde jeg knapt trodd det. Bare det å være her er en massiv suksess. Nå handler det kun om å se fremover, samt gjøre vårt beste for å vinne en etappe. Det vil i så fall være en drøm som går i oppfyllelse. Vi håper!

Sykkelsonen: Har du noen bestemte etapper i tankene? Altså, noen som passer dine ryttere best?

Stephen Moore: Vi tar en dag av gangen og ser hva som skjer. Adam Blythe er i god form for øyeblikket, noe han allerede har vist i Frankrike, og vi krysser fingrene for at han fortsetter i samme spor. Vi har også andre ryttere som kan hevde seg, så vi får bare se hva som skjer utover i konkurransen.

Sykkelsonen: La oss snakke litt om konseptet dette laget er bygd på. Jeg har blitt fortalt at nettsidene er laget, og at laget er nettsidene. Hva betyr det egentlig?

Stephen Moore: Vi forsøker å bevege oss bort fra den typiske sponsormodellen. Snarere satser vi på langsiktighet og bærekraftig satsning. Vi har lansert hva vi kaller en ”Multivendory” nettside, hvor samarbeidspartnere rundt om i verden kan selge sine produkter på vår plattform. Det overordnede målet er å bygge overskudd, for så å pløye midlene tilbake i laget. Jo større suksess nettsiden er, desto mer kan vi vokse og tilføre laget. Vi har fått en fantastisk start. Mange fans tar del, og det tegner til å bli en suksess. Vi er veldig godt fornøyd så langt.

Sykkelsonen: Hvor lang tid regner du med at det vil ta før dere har tjent inn investeringen og hvor driften er selvgående?

Stephen Moore: Planen tok høyde for at vi måtte finansiere laget de fire første årene. For å være ærlig tror jeg ikke det vil ta så lang tid. Muligens vil driften være bærekraftig etter to år. Så snart vi kommer dit, akter vi å bygge laget videre. Idéen er at vi alltid skal utvikle oss og bli bedre.

Sykkelsonen: Hva er planene for den umiddelbare fremtiden?

Stephen Moore: Vi har jobbet ekstremt hardt for å befinne oss hvor vi er i dag. Vi står foran et fantastisk program i tiden fremover, så tar vi det år-for-år deretter.

Sykkelsonen: Har du en melding til norske sykkelfans? Hvorfor skal de finne veien til deres nettside og større dere?

Stephen Moore: Vi ønsker å være folkets lag. Ved å bruke nettsidene våre, støtter du laget og hjelper oss å vokse.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here