La Vuelta i Nimes
Foto: Sykkelsonen.com

BMC utnyttet muligheten, og stakk av med seieren i lagtempoetappen i Nimes. Quick Step Floors og Sunweb fulgte deretter på La Vuelta Espanas første dag.

BMC Racing Team har fått en flying start på den 72. utgaven av La Vuelta a Espana. Etter å ha opplevd at den spanske veteranen, og OL-vinneren, Samuel Sanchez avga positiv dopingprøve. Det amerikanske laget var faktisk det eneste som holdt seg under 16 minutter på den 13.7 kilometer lange lagtempoetappen i historisk Nimes. Dennis Rohan var den første som krysset målstreken etter 15’58”, noe som tilsier en snittfart på 51.5 km/t. ”Jeg er glad for resultatet, men jeg er nødt til å se hvordan beina mine fungerer i Andorra. Det er hva som blir den første skikkelige testen for min del”, uttalte Rohan etter å ha sikre seg den røde ledertrøya som første australier siden Michael Matthews tilbake i 2014. ”Jeg bor der, og jeg har trent mye i fjellene, slik at jeg kjenner veiene veldig godt. Det blir heller ikke lett i morgen. Det kan bli mye sidevind, slik at vi alle blir nødt til å kjøre forsiktig”.

Det belgiske laget Quick Step Floors og tyske Sunweb kan også se tilbake på en god innledning på årets Vuelta, etter å ha passert målgang kun 6 sekunder bar vinnerne. 4. plassen gikk til forhåndsfavorittene Team Sky, hvis mannskap brukte 16’08” på å fullføre etappen. Selv om det er altfor til å skulle kaste rundt seg med spådommer, er lørdagens resultat positivt for sykkelsportens supermakt Sky. Ikke minst ettersom både Bahrain-Merida med Vincenzo Nibali og Astanas Fabio Aru befinner seg 21 og 31 sekunder bak henholdsvis. Det er for all del ikke et osean av tid tatt i betraktning hvilke fjell som ligger foran rytterne, men beviser uansett hvor solide Team Sky er.

Den mest ettertraktede rytteren i Nimes var uten tvil Warren Barguil (Sunweb), som nærmest ble overfalt av den franske pressen. Ja, og selvsagt den spanske legenden Alberto Contador, som deltar i sin siste konkurranse før pensjonisttilværelsen setter inn. Trek-Segafredo var det siste laget som la i vei denne ettermiddagen, og endte 35 sekunder bak vinnerne med 16’33”. Interessen fra mediene rundt El Pistolero kommer ikke til å nee i løpet av de kommende etappene. Spesielt ikke når han krysser grensen til Spania.

De norske rytterne gjorde sine saker godt: Odd Christian Eiking og hans FDJ havnet 38 sekunder bak vinnerne BMC. Svein Erik Bystrøm tapte et par sekunder til lagkameratene i Katusha Alpecin, og gikk i mål 40 sekunder etter seierherrene.

Hva har vi så lært etter denne etappen? Ikke veldig mye, for å være helt ærlig. For de store navnene har alt forløpt som forventet. Froome tar det hele alvorlig, Nibali og Aru lå alltid an til å slite på tempoetappene uansett og Contadors Vuelta handler mer om et farvel enn en ny triumf. Han akter å gjøre sitt beste, men selv ikke å sykle foran hjemmefansen kan frembringe mirakler. Joda. Vi er klar over at dette kun er første etappe, og at vi fremdeles har mye i vente. Neste oppgave for rytterne er en strekning på 203.4 kilometer – Nimes til Gruissan – som passer sprinterne perfekt. Vi kan dermed forvente taktikkeri fra lagene som vil dytte frem sine kjappeste bein til sluttspurten.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here