Tour de France feltet
Foto: Marco Verch, CC

Det jobbes med å få verdens største sykkelritt, Tour de France, til norske landeveier.

Det var VG som først meldte om at miljøet rundt Arctic Race of Norway arbeider med å få en Tour-start til Norge. Rittet er eide av samme selskap som også eier Tour de France, nemlig ASO.

ASO er et privat, fransk selskap som foruten å eie Tour de France og Arctic Race, også eier blant annet Spania rundt, Paris-Dakar, Paris-Roubaix, Paris-Nice og sportsavisen L’Equipe.

– På grunn av prosessen man jobber med, ønsker jeg ikke kommentere dette nå, sier Arctic Race-sjef Knut-Eirik Dybdal til VG.

I følge VG har det allerede vært en konkret dialog med flere sentrale byer på Østlandet om etapper. Det skal være snakk om at hele 3 etapper kan bli lag til landet, dersom Norge blir valgt som startsted.

– De har jobbet sammen med suksess i Nord-Norge i fire år allerede. Når de står sammen om et slikt opplegg, da kommer det til å bli suksess, sier tidligere toppsyklist og nå sykkelekspert, Dag Otto Lauritzen, til TV2.

– Det kommer til å bli enormt. Tour de France er kjempestort. Det er verdens største årlige idrettsarrangement. Jeg får frysninger av å tenke på at de kanskje kommer til Norge, sier Lauritzen.

Tour de France er et enormt arrangement og tyske Düsseldorf la hele 117 millioner kroner på bordet for å være årets startby.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here