Cycling
Foto: David Pacey, CC

Er årets Tour de France kjedelig? Ja, litt for å være ærlig. I en uke der det største høydepunktet diskvalifiseringen av Peter Sagan, så ikke noe knyttet til sykkelteknikk eller taktikk – og i alle stadier, rundt 20/30 kilometer fra slutten, kan du forutsi nøyaktig hva som kommer til å skje. I løpet av den neste halvtimen (en sprint, brudd, en kamp mellom rytterne involvert i kampen om den gule trøyen). Det har ikke vært mye mot fra rytterne til nå, men vi kommer til å forvente mye fra morgendagens etappe mellom Nantua og Chambéry, en virkelig klassisk Tour de France-fjelletappe.

Dagens etappe, nummer 8, vant den unge franskmannen Lilian Calmejane (Direct Energie) etappe 8, sin første etappe noen gang i Tour de France. Calmejane har tidligere vunnet en etappe i La Vuelta i 2016, og dette er den andre seieren for ham i en Grand Tour. Franskmannen ble den første franske debutanten til å vinne en Tour-etappe siden Thibaut Pinot i 2012, og 24 år gammel, den yngste etappevinneren siden Nairo Quintana (23) i 2013. Calmejane tok også over polka-dot-trøya – og han er den første franskmannen som har på seg denne trøyen siden Pinot i etappe 11 i 2016. Calmejane imponerte med sin seier på Station de Rousses, foran Robert Gesink (Lotto NL-Jumbo) og Guillaume Martin (Wanty-Group Gobert).

Ingenting endret seg i kampen om den gule trøya, med Chris Froome i ledelsen, og Geraint Thomas og Fabio Aru på podiet for øyeblikket, henholdsvis på andre og tredje plass.

Morgendagens etappe (181,5 km) kan være veldig avgjørende for Touren, eller i alle fall kunne representere et skille for rytterne som er involvert i kampen om den gule trøyen.

Richie Porte, en rytter som ønsker å imponere i årets Tour, erklærte: «Søndag vil det være vanskelig for alle. Det er en viktig klatring ganske langt fra målgang, så det kan være rart og vanskelig for alle. »

Chris Froome er fremdeles den største favoritten, og i morgen kan han gi et klart signal til alle, men dette er en etappe som passer perfekt til en rytter som Fabio Aru, som viste seg å være i form og med et stort potensial etter seieren på La Planche the Belles Filles. Richie Porte kan være en annen utfordrer i morgen, men vi må også huske på Colombianske Nairo Quintana, som virker sliten, og Rigoberto Uran.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here