Geraint Thomas i gul trøye Tour de France
Foto: Marco Verch, CC

I lørdagens spalte skrev vi at Tour de France 2017 har vært litt kjedelig hittil. Vel, det var inntil søndagens etappe med ankomst i Chambery. Vi ble vitne til en rekke overraskelser, og kjedelig er det siste ordet vi ville brukt for å beskrive begivenhetene.

Kun et par timer etter start, gikk nummer to i sammendraget – Geraint Thomas overende og måtte kaste inn håndkledet. Chris Froome mister dermed en viktig lagkamerat i de to kommende ukene, uten at det var den eneste overraskelsen vi hadde i vente.

Team Sunwebs Warren Barguil forsøkte et brudd før Mont du Chat. Selv om franskmannen maktet å opparbeide seg en solid luke. En gruppe bestående av Froome, Fabio Aru, Rigoberto Uran, Romain Bardet, Jakob Fuglsang, Daniel Martin og Chris Porte kastet seg imidlertid inn i jakten på Barguil. Ned fra Mont du Chat, var det Portes tur til å falle stygt, da han traff Daniel Martin og deretter veibanen. Porte brakk kravebeinet og trakk seg følgelig fra årets Tour de France. Martin var litt heldigere, og iren klokket senere inn til en 9. plass.

Bardet tok igjen Bargull og førsøkte å distansere samtlige konkurrenter. Få kilometer før Chambery var Froome, Aru, Uran, Bardet, Fuglsang og Barguil igjen tilbake i samlet flokk – klare for den siste spurten. Briten i den gule trøya angrep først, men det var tilsynelatende Barguil som trakk det lengste strået. Franskmannen tok til tårene etter hva han selv trodde var en fabelaktig prestasjon. Kun minutter etter målgang kom de dårlige nyhetene fra arrangøren: Rigoberto Uran ble utropt til vinner, mens Barguil – nå iført klatretrøya – endte på andreplass.

Chris Froome havnet som nummer tre i Chambery, og beholder dermed ledertrøya. Fabio Aru (5. plass søndag) er nummer to i sammendraget, mens Romain Bardet følger deretter.

Vi har snakket om de som leverte varene i den første, skikkelige klatreetappen. Men, det var også to klare tapere. Nairo Quintana (10. plass) og Alberto Contador (20. plass) befinner seg på 8. og 12. plass henholdsvis – med 02.13 og 05.15. Spesielt for ”Pistolero” – som hadde en krisedag i Mont du Chat – er Tour de France praktisk talt over for denne gang.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here