Falk Nier
Foto: Sykkelsonen.com

Det å være PR manager for et lag som Katusha Alpecin er et stort ansvar. Mange reiser, lange arbeidsdager og møtevirksomhet. Men, dersom du selv er idrettsutøver og syklist er det også en drømmejobb. Man lærer ulike kulturer å kjenne i tillegg til at man får møte et utall mennesker. Det er hva Falk Nier, tidligere tennisspiller og nåværende mediasjef for det sveitsisk-russiske laget, fortalte Sykkelsonen.com. Da Nier skulle fortelle oss om nordmannen Sven Erik Bystrøms kvaliteter, røpet han også hvilke ambisjoner laget har i 2017-utgaven av La Vuelta a Espana.

Sykkelsonen: Ta oss med til begynnelsen. Hvordan startet dette for din del?

Falk Nier: Vel, jeg er faktisk nokså ny innenfor sykkelsporten. Jeg har lenge jobbet for ulike mediebyråer, og i tillegg hatt et godt forhold til Alpecin. På et tidspunkt jobbet jeg også for Jan Ullrich, mens jeg for veldig lenge siden hadde samme selskap som sponsor da jeg selv spilte tennis.

Sykkelsonen: Hva er de største forskjellene mellom din nåværende jobb og hva du har gjort tidligere?

Falk Nier: Jeg er en lidenskapelig sykkelentusiast. Problemet er bare at jobben min hindrer meg i å sykle selv. Det er utstrakt reisevirksomhet med laget – om lag 130 dager i året – og arbeidsdagene er lange. Jeg tilbringer mye tid i bilen også, men totalt sett er denne jobben ren glede. Det er noe eget ved å være en del av dette, i motsetning til for eksempel tennis, hvor man tilbringer tiden på et hotell eller på banen. Sykkelsporten bringer deg til vakre steder og ulike kulturer. Hva er det vel ikke å like?

Sykkelsonen: Hvilken type rytter er Sven Erik Bystrøm? Hvordan vil du beskrive ham?

Falk Nier: Sven er en allrounder og nokså erfaren, hans unge alder til tross. Med seieren i U23 VM tilbake i 2014 har han bevist at han kan konkurrere med sprinterne i tet. Han kan selvsagt også gjøre sine saker godt i one-day classics, mens han i forrige uke (i Norge) viste at han kan hevde seg også på mellom-lange fjelletapper. Hans oppgave i Katusha Alpecin er å hjelpe våre hovedryttere, noe som trolig holder ham fra å vise akkurat hva han er kapabel til. Jeg er imidlertid sikker på at han vil få lederrollen i laget i fremtiden, hvor han også kan få anledning til å skinne.

Sykkelsonen: Hva med det forestående Verdensmesterskapet i Norge? Har han muligheter der?

Falk Nier: Det blir veldig vanskelig ettersom han er der for å hjelpe Kristoffer Halvorsen og Edvald Boasson Hagen. Det vil være Bystrøms klare oppgave den dagen.

Sykkelsonen: Hvilke forventninger har laget til Ilnur Zacharin? Han er kaptein og har allerede gjort en god figur i Giro d’Italia tidligere i år?

Falk Nier: Han er vårt fremste rytter, og vil få drahjelp fra hele laget. Vår målsetning er å sørge for best mulig plassering i sammendraget etter målgang i Madrid. Jeg håper han vil være i stand til å angripe både Chris Froome og øvrige konkurrenter, for han har fabelaktige klatreevner – noe vi også ble vitne til i årets Giro. Etter min mening var han best av alle gjennom Alpene, men han hadde dessverre en dårlig dag i den første uka, noe som i sin tur påvirket plasseringen i sammendraget.

Sykkelsonen: Hvem holder du som favoritter til å gå seirende over målstreken i Madrid?

Falk Nier: Det er én enorm favoritt, og det er selvsagt Chris Froome. Vincenzo Nibali har også gjort et bra inntrykk. Han kjører kanskje ikke for det beste laget under Vueltaen, men han er ekstremt intelligent og kompenserer slik sett. Vi skal heller ikke glemme Romain Bardet. Vel, det er om ikke annet mine tre fremste favoritter til sammenlagtseieren.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here