La Vuelta 2017

Årets tredje Grand Tour er like rundt hjørnet. Vuelta a Espana 2017 starter lørdag 19. august i franske Nimes med lagtemporitt. Vi er alle spente på hvordan de store navnene vil gjøre det fra midten av august frem til starten av september…

Den største favoritten er selvsagt Team Skys Chris Froome. Han har vunnet fire av de fem seneste Tour de France, men har aldri gått seirende ut av Vuelta a Espana. Han har riktignok knepet andreplassen ved tre anledninger (2011, 2014 og 2016), men det var strengt tatt kun i 2011 Froome var virkelig nær ved å vinne. Den gang stod det mellom briten og hjemmefavoritten Juan Jose Cobo. Kampen mellom dem over Mount Angliru er noe som er skrevet inn i Vuelta-historien med fet skrift. I 2017-utgaven får et gjensyn med nettopp Angliru på den nest siste etappen. Har vi en ny thriller i vente?

Froome vil om ikke annet få gjensyn med to ryttere som var gjorde sitt ytterste for å fravriste ham Tour de France-seieren. Vi snakker selvsagt om Fabio Aru (Astana) og franske Romain Bardet (AG2R La Mondiale). Begge har realistiske vinnersjanser i Spania, men kanskje spesielt italienske Aru – som tross alt vant på disse veiene tilbake i 2015.

Et annet navn vi selvsagt ikke skal avskrive er Trek Segafredos Alberto Contador. Spanjolen har nettopp annonsert at han legger opp etter årets Vuelta, og vil naturlig nok være motivert for å avslutte karrieren med triumf foran hjemmefansen. Contador kan skilte med Vuelta-suksess fra både 2012 og 2014, og, til tross for at han ikke viste seg fra sin beste side i Tour de France, tror vi han vil gjøre sitt ytterste for å sette et verdig karrierepunktum.

La oss heller ikke undervurdere et annet stor navn i form av Vincenzo Nibali (Bahrain Merida). Sicilianeren deltok i Giro d’Italia tidligere i år, hvor han endte på 3. plass. Deretter nektet han å sykle Tour de France, men er nå klar til dyst i Spania.

Så hvem er mulige overraskelser, spør du kanskje? Team Sunwebs Warren Barguil knep nylig polkadott-trøya i Tour de France, og regnes som det neste store signert fransk sykkelsport. La oss i samme åndedrag legge til colombianeren Esteban Chaves (Orica Scott).

Nordmennene feirer fremdeles Alexander Kristoffs EM-triumf i Herning, men forventningene til norsk fest i Vueltaen er mer avstemt. Sven Erik Bystrøm (Katusha Alpecin) og Lars Petter Nordhaug (Aqua Blue Sport) er nemlig Norges håp i Spania.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here