Sven Erik Bystrøm
Foto: Sykkelsonen.com

Sven Erik Bystrøm er en veldig ung, men likevel erfaren rytter. Etter å ha vunnet 2014-utgaven av U23 World Road Race Championship i Ponferrada, sykler nordmannen sin andre Grand Tour i karrieren. Sykkelsonen.com hadde mulighet til å snakke eksklusivt med den talentfulle Team Katusha Alpecin-rytteren i Nimes.

Sykkelsonen: Hvilken type etappe kan vi forvente i dag og i morgen? Vi snakker om nokså ulike oppgaver, gjør vi ikke?

Sven Erik Bystrøm: Det gjør vi så definitivt. Dagens etappe vil være paddeflat, men med mye sidevind. Vi er nødt til å være veldig forsiktige helt fra start. Dagens etappe passer meg godt, mens morgendagens blir langt tøffere. Vi sykler opp mot Andorra, og det er ikke mye jeg kan gjøre er jeg redd. I dag jobber vi alle for Ilnur Zacharin. Vi ønsker ikke at han skal tape tid i sammendraget, og det er det viktigste for oss.

Sykkelsonen: Hva er din målsetning i forkant av denne konkurransen?

Sven Erik Bystrøm: Vel, det eneste som betyr noe er å sørge for at Zacharin oppnår den best mulige plasseringen i sammendraget. Vi tar sikte på en topp tre-plassering. Kanskje bedre. Han fremstår veldig motivert, og jeg tror han kan gjøre det veldig bra i La Vuelta 2017.

Sykkelsonen: Kan du si noe om i hvor god form han er?

Sven Erik Bystrøm: Han ser veldig tynn, rolig og avslappet ut. Jeg er sikker på at han føler seg bra. Men, det er mange sterke ryttere som kjemper om en god plassering i sammendraget. Det er vanskelig å spå hva som skjer.

Sykkelsonen: Hvem holder du som favoritter til å gå først over målstreken i Madrid?

Sven Erik Bystrøm: Chris Froome. Selvsagt. Deretter har vi Vincenzo Nibali og Fabio Aru. Vi skal heller ikke glemme Yates-brødrene fra det sterke Orica Scott-laget. Det er så mange gode ryttere at noen og enhver skal få slite.

Sykkelsonen: Hva er dine personlige målsetninger i forbindelse med denne konkurransen?

Sven Erik Bystrøm: Kanskje jeg kan rykke på en etappe og prøve lykken. Det er et par middels harde fjelletapper allerede den første uka. Hvis jeg har en god dag, hvem vet? Jeg kan også forsøke meg den andre uka når folk begynner å bli litt slitne. Hovedfokuset ligger uansett på å hjelpe Zacharin.

Sykkelsonen: Hvordan vil du vurdere sesongen så langt?

Sven Erik Bystrøm: Hittil har det gått bra, selv om man alltid kan ønske seg bedre. Jeg brakk hånda tidligere denne sesongen, og det tok meg nesten to måneder å komme tilbake etter den skaden. Formen virker likevel å være god, og jeg akter å gjøre mitt beste her i Vueltaen. Om ikke mer enn en måned er det VM i Norge, noe jeg ser veldig frem til.

Sykkelsonen: Hvordan vil du sammenligne Giro D’Italia, Tour de France og La Vuelta a Espana?

Sven Erik Bystrøm: Jeg har kun syklet La Vuelta hittil i karrieren, så jeg kan egentlig ikke gi et fullgodt svar. Jeg har imidlertid lest meg til at 2017-utgaven av Vueltaen har om lag 10.000 høydemeter mindre sammenlignet med i 2016. Jeg tviler derimot ikke på at det blir like tøft som alltid.

Sykkelsonen: I 2016 endte du på en 141. plass i Vueltaen. Har du ambisjoner om å forbedre den plasseringen i år?

Sven Erik Bystrøm: Jeg visste ikke at det var plasseringen min, for å være helt ærlig. Ikke bryr jeg meg nevneverdig heller. Det handler om å plukke en etappe, mens det ellers handler om å hjelpe Zacharin.

Sykkelsonen: Hva betyr det for en ung rytter som deg å delta i en tre uker lang Grand Tour?

Sven Erik Bystrøm: Det er selvsagt positivt. Jeg har virkelig sans for Vueltaen og den spanske mentaliteten. Det er bøttevis av entusiasme rundt konkurransen, og jeg ser frem til de kommende tre ukene.

Sykkelsonen: Hva føler man når et slikt løp endelig er overstått?

Sven Erik Bystrøm: Da føler man seg veldig glad! Da jeg fullførte min første Grand Tour i fjor var det en stor lettelse. Jeg håper på det samme i år også.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here