La Vuelta 2017

Quick-Step Floors og Matteo Trentin beviste akkurat hvor mye de har å by på i spurtsammenheng. Etter å ha vunnet den 2. etappen i Grussian med Yves Lampaert, gikk det belgiske laget også seirende ut på den 198.2 kilometer lange etappen fra Escaldes-Engordany til Tarragona. Matteo Trentin knep seieren foran hjemmefavoritten José Lobatto (Lotto NL-Jumbo) og den belgiske trioen Tom Van Asbroeck (Cannondale-Deapac), Edward Theuns (Trek-Segafredo) og Jens Debusschere (Lotto-Soudal). Ingenting har imidlertid endret seg med tanke på sammenlagtlederen. Chris Froome (Team Sky) befinner seg fremdeles to sekunder foran David De La Cruz (Quick-Step Floors), Nicholas Roche og Tejay Van Garderen (begge BMC Racing Team). Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) befinner seg på 5. plass med 10 sekunder opp til briten, hvis rytter tilbragte hele etappen godt beskyttet av Team Sky: ”Lagkameratene mine gjorde en formidabel jobb med å holde meg der oppe. Det er et stort privilegium å være sammenlagtleder, og jeg nyter å bære den røde trøya. Vi tar en dag av gangen”, uttalte Froome på pressekonferansen.

Etappen var både flat og enkel. Vel, i det minste på papiret. For både hete og sidevind gjorde livet vanskelig for rytterne. I den første delen av dagen var det Johan Le Bon (FDJ), Stephane Rosetto (Cofidis), Diego Rubio, Nicholas Schultz (Caja Rural-Seguros RGA) og Juan Felipe Osorie (Manzana Postobon) sitt langdistanse-angrep som stod for spenningen. Kvintetten forlot hovedfeltet allerede seks kilometer inn i etappen, og jobbet seg opp en avstand på åtte minutter etter 80 kilometer; i 38 varmegrader. Det var da sprintlaget fremfor noen – Quick-Step Floors – bestemte seg for at nok fikk være nok, og var sterkt delaktig i jobben med å hente inn de fem utbryterne. Passende nok ble de belønnet med seieren.

Trentin opplever sin livs form. Han har knepet sesongens andre seier – den 12. totalt i karrieren. På CV’en finner vi to etappeseiere i Tour de France, én i Giro d’Italia og Paris Tours. Vi kan trygt fastslå at tiden som hjelperytter er over. Han har nettopp signert en ny toårskontrakt med Orica Scott, et lag som har konkrete planer for hvordan Trentin skal benyttes: Topprytter i classics-sammenheng, mens han fungerer som assistent for Caleb Ewan på de lengere strekningene. Med sine 28 år kan vi fastslå at Trentins karriere er i ferd med å ta av.

”Jeg gikk for seieren, føler meg bra og håper jeg kan ende sesongen på topp”, sa italieneren. ”Etter at en kollisjon satte meg ut av Tour de France, har min målsetning vært å komme hit og vinne en etappe”. For de som elsker statistikk: Mannen fra Borgo Valsugana ble den 100. rytteren med minst én etappeseier i alle tre Grand Tours. Toppen av kransekaka: Dagens etappeseier betyr at Trentin også sikret seg den grønne trøya.

Morgendagens etappe blir imidlertid tøffere, med et par middels harde stigninger og Vueltaens første fjellmålgang (Ermita de Santa Lucia). Vi er garantert underholdning også på den 5. etappen – strekningen på 175.7 kilometer mellom Benicassim og Alcossebre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here