Rafal Majka
Foto: Sykkelsonen.com

Han tok tre etapper under Tour de France, hvorav samtlige med målgang i en stigning. Han knep polkadott-trøya i La Grande Boucle både i 2014 og 2016, hentet med seg sammenlagtseier fra Tour de Poland i 2014 og en bronse fra Rio i fjor. Rafal Majkas karriere har vært nokså suksessfull hittil. Likevel har inneværende sesong inkludert både gleder og motgang. 27-åringen leverte solid i både California og i Polen, mens han tok den 14. Vuelta-etappen. Et uhell holdt ham borte fra Tour de France, mens magetrøbbel ødela den første uka i Spania – og dermed sammenlagtambisjonene. ”Man er nødt til å henge i stroppen og kjempe”. BORA-Hansgrohe-rytteren snakket eksklusivt med Sykkelsonen.

Sykkelsonen: Du kom til årets Vuelta med ambisjoner i sammendraget. Hvor skuffende var det å pådra seg sykdom, og dermed ikke kunne kjempe i toppen?

Rafal Majka: Det var et hardt slag. Ikke bare for meg selv, men hele laget. Vi kom tross alt hit for å få med oss et godt resultat, men igjen; på samme måte som i Touren handlet det om uflaks. Det er uansett ikke noe man kan gjøre med det. Man er nødt til å henge i stroppen og kjempe.

Sykkelsonen: Du har hentet deg fint inn igjen, og gikk seirende ut på den 14. etappen i Sierra de La Pandera. Hvilken taktikk valgte du, og hva hjalp deg til seieren?

Rafal Majka: Jeg visste at jeg måtte gå i brudd, men det var viktig å få Patrick Konrad med meg. Normalt takker de flere rytterne nei til å bli med meg på brudd på etapper med stigninger siden jeg er en så vidt god klatrer. Den dagen fungerte imidlertid alt helt perfekt. Patrick gjorde en imponerende jobb med å splitte gruppa, og jeg måtte gå tidlig for å beholde den lille fordelen. Beina fungerte utmerket, og jeg hentet hjem seieren både for meg selv og laget. BORA-Hansgrohe har alltid støttet meg gjennom vanskelige tider, så jeg ville virkelig gi dem denne seieren.

Sykkelsonen: Hva kan vi forvente oss fra deg på den tredje Vuelta-uka? Har du allerede plukket deg ut noen etapper som kan passe deg godt?

Rafal Majka: Den 20. etappen kan meget vel vise seg å være som skapt for meg. Vi akter å forsøke, og så får vi se hva som skjer. Det vil være vanskelig å gå i brudd, og må kanskje kjempe med de store navnene helt til målgang.

Sykkelsonen: Hvordan vurderer du sesongen så langt? Du har ikke akkurat hatt flaks i Grand Tour-sammenheng…

Rafal Majka: I år har i alle fall ikke Fru Fortuna stått meg bi. Men, hva kan man gjøre med det? Alt til tross har jeg fått med meg gode resultater fra California, Tour of Poland og nå senest i 2017-utgaven av Vueltaen. Når det er sagt håper jeg neste sesong blir bedre.

Sykkelsonen: Hvordan vil du beskrive deg selv som rytter? Hva er din rolle i Bora-Hansgrohe-laget?

Rafal Majka: Jeg er en av lederne på laget i Grand Tour-sammenheng. Normalt kan jeg hevde meg i sammendraget, ettersom jeg gjerne blir bedre utover i konkurransen. Klatring er mitt store pre, men jeg må forbedre meg på tempoetappene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here