Miguel Angel Lopez
Foto: Sykkelsonen.com

Miguel Angel Lopez har vært en av de store stjernene under årets Vuelta. Etter å ha vært ute i den første halvdelen av sesongen grunnet en krasj i november, var colombianeren tilbake på sykkelen i juni. Og formen har bare blitt bedre siden den gang. Etappeseiere i både Tour of Austria, i Vuelta a Burgos, samt i årets Vuelta, har vist konkurrentene hva de kan vente seg neste sesong. ”Superman” Lopez har snakket eksklusivt med Sykkelsonen før den 20. etappen i 2017-utgaven av Vueltaen.

Sykkelsonen: Dersom noen hadde fortalt deg før Vueltaen startet at du ville vinne to etapper og generelt være ”der oppe”; hva hadde du tenkt?

Miguel Angel Lopez: Vel, jeg hadde nok hatt mine tvil. Men, jeg visste at jeg hadde forberedt meg godt til denne konkurransen, og at jeg kunne hevde meg på klatreetappene.

Sykkelsonen: Du vant den 11. etappen i Calar Alto, og deretter 15. etappe i Sierra Nevada. Hvor forskjellige var disse etappene, og hvilken likte du best?

Miguel Angel Lopez: Begge etappeseierne smakte selvsagt godt. Den første var imidlertid mer uventet, men etappen utviklet seg til min fordel. Jeg gjorde ganske enkelt det beste ut av en allerede fordelaktig posisjon, hvor jeg kunne ta sjansen på seier. I Sierra Nevada klinte vil til. Og kanskje likte jeg denne seieren best, ettersom jeg tilbragte mer tid i føringen.

Sykkelsonen: Hva kan vi forvente fra din side i avslutningen av La Vuelta 2017? Er det etapper som du anser vil passe deg?

Miguel Angel Lopez: Jeg akter å gi alt frem til målgang uansett. Det hadde vært morsomt å gjøre det bra i Angliru, men motstanderne er sterke.

Sykkelsonen: Hvem ga deg klengenavnet ”Superman”? Er det et tilnavn du trives med?

Miguel Angel Lopez: Det var faktisk en venn av meg som kalte meg det bare for gøy. Jeg likte det umiddelbart, og valgte senere å kalle benytte Twitter-navnet @supermanlopez. Alt har utviklet seg, med andre ord.

Sykkelsonen: Har du noen rollemodeller innen sykkelsporten? Colombianske ryttere har tross alt underholdt og hatt suksess de siste årene.

Miguel Angel Lopez: For å være ærlig har jeg ikke noen jeg ser opp til. Jeg har syklet seriøst i fem år, og jeg vet ikke så mye om historien. For min del handler det om at jeg liker sykling og å klatre fjell. Det er det.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here