Bilde: Simon Yates, Sykkelsonen.com

Det er tre på rad for Simon Yates, som gikk seirende ut på Sappada. Avstanden ned til Tom Dumoulin øker i forkant av tirsdagens individuelle tempoetappe…

186km og 4400 i høydeforskjell på gårsdagens etappe, og 176/4000 i dag. Dersom du ikke er utslitt etter dette er du enten en robot, født i Bury eller har en tvillingbror ved navn Adam.

Foto: sykkelsonen.com

Simon Yates (Mitchelton-Scott) imponerte igjen da han tok sin tredje etappeseier under året Giro. Miguel Angel Lopez (Astana Pro Team) og Tom Dumoulin (Team Sunweb) klokket inn på plassene bak.

Briten økte ledelsen i sammendraget, og har nå 2:11 på nederlenderen og 2:28 på italienske Domenico Pozzovivio (Bahrain Merida Pro Cycling).

Det var nok en dag å huske. Den 20. mai 2018 da mye mulig gå inn i historiebøkene som en av de lykkeligste i Yates’ liv. Gårsdagens stigning opp mot Zoncolan krevde sitt av rytterne, men åpenbart ikke nevneverdig av Yates. Med 18km igjen av etappen, bestemte han seg for at nok var nok – og tettet luka til Nico Denz (AG2R La Mondiale) og Giulio Ciccone (Bardiani-CSF) – de to siste overlevende etter dagens brudd.

På veien opp til Costalissoio var det lite å hente for de som hadde hengt på – som Pozzovivo, Pinot, Dumolin, Richard Carapaz (Movistar Team) og George Bennett (Team Lotto-NL Jumbo). Alt de kunne gjøre var å kjekle seg imellom, siden Yates var utilnærmelig. Chris Froome (Team Sky) forsvant i dimman, uten de samme beina som vi så så sent som i går. Fabio Aru (UAE Team Emirates) skal vi komme tilbake til litt senere.

I mellomtiden forsvant Yates opp den etterfølgende stigningen, og angrep den siste bakken med fast forsett. Han var alene, mens røkla bak manglet energien. Luka til rivalene ble større, og det er ikke mer enn fortjent. Briten har 41 sekunder ned til de nærmeste fem, og 1:32 til Froome.

10 dager og tre seire med den rosa trøya. Yates kunne ikke ønsket seg mer. Vel, eller kanskje litt hjelp. Dagens etappe hadde vært perfekt for klatreekspertene til å angripe Dumoulin, men ingen forsøkte seg egentlig. Nederlenderen kunne ta stigningene i sitt eget tempo, og tok tredjeplassen. De andre fire maktet ikke å bli enige om en strategi for å gjøre av med ham.

Vi synes synd på Aru. Han kom til Giroen for å vinne, og vi kan si med sikkerhet at så ikke kommer til å skje. ”Jeg har følt meg helt tom i avslutningen av hver eneste etappe. Dette er ikke den Fabio Aru som jeg kjenner”, uttalte han i går. Han burde vite hva han snakker om. I dag krysset han målstreken med 19:31 opp til vinneren. Og dét mine damer og herrer, er krise. Det så ut til at han ville bryte, men valgte å fortsette etter å ha snakket med sportsdirektøren. Et nytt tilbakeslag tirsdag, som absolutt er en mulighet, kan få ham på andre tanker igjen.

I morgen får rytterne mulighet til å lade batteriene før tirsdagens 34.2km lange tempoetappe og de påfølgende fjellene. Yates har dominert hittil, men han har ikke drept spenningen i Giroen helt ennå – hovedsakelig på grunn av Dumoulins karakter. Suksess i Roma avhenger av utfallet av duellen mellom ham og nederlenderen – som tross alt er TT-Verdensmester og som vil ta sjansen i Trento. Yates kan likevel svare på de etterfølgende etappene, dersom han ikke opplever fullstendig formsvikt. Inntil videre er han imidlertid den fremste favoritten.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here