Foto: sykkelsonen.com

Giroens andre hviledag gir oss mulighet til å ta en kikk på de første ni etappene. Hvem har imponert, og hvem har skuffet oss så langt?

Ni av totalt 21 etapper betyr at vi snart er halvveis. Vi har vært vitne til litt av hvert. Rykk, spurt, stigninger, kollisjoner, slit og strev – men også glade fjes. Det er på tide å finne frem vurderingsbøkene. Det er slett ingen enkel oppgave å dele ut karakterer til en forsamling bestående av både sammenlagtkandidater og endagsryttere. Vi har gjort vårt beste:

Foto: sykkelsonen.com

Simon Yates (Mitchelton-Scott) – 9/10 – Han leder Giroen i skrivende stund, så fremtiden ser lys ut. Han har allerede vunnet en etappe, men det kunne kjapt vært to. Om han ikke hadde latt Chaves gå seirende ut på Etna. Han hadde definitivt beina til å slå lagkameraten, men valgte å la colombianeren få sole seg i glansen. Det er slik ekte ryttere opptrer! Ingen skyer i horisonten for Yates, men det venter et par skikkelige fjell og en vrien tempoutfordring på 16. etappe.

Esteban Chaves (Mitchelton-Scott) – 9/10 – Det australske laget har to kapteiner, og de har begge ambisjoner om å vinne sammenlagtseieren når vi leser 27. mai. Han gikk triumferende ut på dag 6, og vi vet at vi har mer i vente fra KoM-lederen gjennom Alpene. Vi liker slike ryttere – sånne som tar ansvar, har personlighet og som angriper.

Elia Viviani (Quick-Step Floors) – 9/10 – Tre etapper har endt med massespurt, og italieneren har vunnet to og kommet på andreplass ved én anledning. Man kan knapt hevde at det er rom for forbedring? Vivani hadde i så fall fortjent 10/10. Kjører for det sterkeste laget, som i sin tur gir slike muligheter. Beina som produserer 1400 watt er imidlertid hans egne.

Tom Dumoulin (Team Sunweb) – 8/10 – Han vant tempoetappen, og forsvarte seg godt i fjellene. Som også var seiersoppskriften i fjor. Han har virket både rolig og konsentrert, og han vet at 34.3km mellom Trento og Rovereto kan bli avgjørende.

Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) – 7/10 – Den franske rytteren har en god Giro. Han har kanskje ikke gjort furore helt ennå, men han er alltid der hvor det skjer – sammen med de beste rivalene. Pinot har ikke vunnet en etappe ennå, men har sikret seg tre pallplasseringer. Stabilt og godt, med andre ord!

Richard Carapaz (Movistar) – 7/10 – Han vant på imponerende vis for to dager siden, og bekreftet søndag at han er i strålende form. Vi har å gjøre med en uslepen diamant her. Tiden vil vise hvor mange karat det er snakk om. Lovende!

Rohan Dennis (BMC Racing Team) – 7/10 – Han sikret seg Maglia Rosa på dag 2, og ga den fra seg fire dager senere da det plutselig ble bratt. Dennis er en framifrå temporytter, men jobber etter en fireårsplan for å bli en sammenlagtutfordrer ala Dumoulin. Målet inneværende sesong er å samle erfaring. Og det må han sies å gjøre på forbilledlig vis.

Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) – 7/10 – Det er ikke så lett å ligge på Vivianis hjul om dagen. For ikke snakke om å slå ham. Det kunststykke klarte Bennett i Praia a Mare, og han endte på podiet to ganger i Israel. Han er definitivt den nest beste sprinteren så langt.

Miguel Ángel López (Astana Pro Team) – 5/10 – Vi forventer mer av “Superman”, og forhåpentligvis vil Astana-rytteren heve seg. Han forvant av veien og mistet mye tid, mens han også har slitt i en-mot-en med de beste utfordrerne. Lopez er nødt til å vise hva han er god for i de bratteste stigningene – akkurat som han liker dem. I skrivende stund er det uansett vanskelig å vurdere ham som en ekte sammenlagtkandidat.

Chris Froome (Team Sky) – 4/10 – Han har alvorlige dopingbeskyldninger hengende over seg, og han har allerede vært i asfalten to ganger. Han virker bare ikke å være tilstede – verken mental teller fysisk – selv om lagkameratene venter på ham. Sky-kapteinen snakker om å forholde seg rolig, og at formen vil komme på den tredje uka. Inntrykket så langt er milevis unna å være positivt.

Fabio Aru (UEA Team Emirates) – 4/10 – Nytt lag, nye muligheter men lignende utfall for i de siste Grand Tours. Vi hadde forventet godt driv fra Aru, men han har slitt med å henge med de beste. Det kan hende han blir bedre utover i rittet, men tempoetappen den 22. mai virker å bli avgjørende for mulighetene i sammendraget. Skuffende!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here