Fabio Aru
Foto: Sykkelsonen.com

Etter oppvisningen under Tour de France – hvor han vant den 5. etappen fra Vittel til La Plance des Belles Filles med en imponerende solo-innsats – forventet mange at Astana-kaptein Fabio Aru ville være en av kandidatene til den røde trøya i La Vuelta. Men, det har så visst ikke vært enkelt for sardinieren hittil. For ikke å snakke om sesongen som sådan. Likevel har formen vært bedre på den tredje uka, noe han demonstrerte opp Santo Toribio de Liebana. Kanskje ligger årsaken å finne i at han har deltatt i to strake Grand Tour-konkurranser? Årets italienske mester har snakket eksklusivt med Sykkelsonen.

Sykkelsonen: Du kom til årets Vuelta med klare ambisjoner i sammenlagt-sammenheng. Hva er årsakene til at du ikke har levert som du kanskje hadde forventet? Er du fornøyd med prestasjonene?

Fabio Aru: Jeg kom til Spania med en plan om å ta det fra dag-til-dag. Sesongen har vært veldig lang, og kneskaden har gjort det hele mye vanskeligere.

Sykkelsonen: Du venter fremdeles på din første etappeseier i La Vuelta 2017. Tror du det er tid til å sikre en seier i løpet av de siste dagene?

Fabio Aru: Vi får se. Alle dager kan være den rette. Når dét er sagt; bare det å være i front og kjempe med de som har forberedt seg spesielt til denne konkurransen, er et godt resultat i seg selv.

Sykkelsonen: Hvordan vurderer du sesongen din? Du er italiensk mester, og du har rukket å låne den gule trøya under Tour de France. Men, selv i Frankrike opplevde du litt god, gammeldags uflaks.

Fabio Aru: Det har vært en god sesong, selv om jeg har vært litt uheldig ved et par anledninger. Jeg pådro meg et virus under Tirreno-Adriatico, og har hatt problemer med kneet i Sierra Nevada også. Nevnte har naturlig nok også formet sesongen.

Sykkelsonen: Hva tenker du om Miguel Angel Lopez sine prestasjoner under årets Vuelta? Han er ung men allerede meget god…

Fabio Aru: Miguel er virkelig en sterk rytter. Vi har et godt forhold, og jeg tror han har en lysende karriere foran seg.

Sykkelsonen: Hvor vanskelig er det å skulle delta i to strake Grand Tour-konkurranser? Hvor glad er du for at Madrid er like rundt hjørnet?

Fabio Aru: Det er første gang jeg deltar i to etterfølgende Grand Tour-løp, og jeg må vedgå at jeg føler meg en smule sliten nå. Beina virker like fullt å være relativt ok. Med gode forberedelser tror jeg det er fullt mulig å gjøre det bra i to løp på rappen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here