Giro d'Italia 2018

Hvem vant, hvor mange minutter og sekunder ned til utfordreren og hvordan ser neste etappe ut? Det får du ikke i denne artikkelen, men tall like fullt…

1 – Antallet nordmenn som stiller til start. Oslo-gutten Vegard Stake Laengen deltar i Giroen for andre gang. I 2016 endte det norske håpet på 83. plass, og vi krysser fingrene for at han klokker inn til en bedre plassering i år. Vi følger 29-åringen.

4 – Antallet trøyer. Maglia Rosa, Maglia Ciclamino, Maglia Azzurra og Maglia Bianca.

8 – Antallet stigninger. Etna, Montevergine di Mercogliano, Gran Sasso/Campo Imperatore, Osimo, Zoncolan, Pratonevoso, Bardonecchia og Cervinia. Vil en av dem bli avgjørende for Giroen? Hold et øye med Zoncolan på 14. etappe. Vi snakker massivt.

9.5 – Vekten av Trofeo Senza. Nokså tungt, men du får ikke komme nært nok til å løfte det.

19 – Antallet strake Grand Tours hvor Adam Hansen har deltatt. Lotto Soudals australier har fullført hver eneste Grand Tour siden Vueltaen tilbake i 2011. Nå har han nummer 20 foran seg. En skikkelig traver.

22 – Alderen til Mads Pedersen – Dansken fra Trek-Segafredo, nummer to i sitt første Tour des Flandres i år, og den yngste av samtlige. Trolig altfor ung til å skjønne hva han gjør.

39 – Antallet GPM (stigninger) i løpet av rittet. Forvent kamp om klatretittelen (KoM), som tross alt er syklingens sjel. Selv om klatreegenskaper gjerne ikke er nok til å vinne Grand Tours.

41 – Svein Tufts alder – Canadieren fra Mitchelton-Scott er eldst av samtlige. Uansvarlig.

43.9 – Tempoetappene sammenlagt. 9.7km i Jerusalem og 34.2 fra Trento til Rovereto. Ikke så mye som i foregående utgaver av andre Grand Tours, noe som er supert.

176 – Antallet ryttere som deltar i Giro d’Italia 2018.

2178 – Det høyeste punktet under årets Giro – Det såkalte Cima Coppi er Colle delle Finestre – ”Hill of the Windows”, for den som ikke snakker italiensk. Gled seg til 19. etappe!

3562,9 – Antallet kilometer under Giro d’Italia 2018. I kombinasjon med 44.000 høydemetere betyr det at rytterne står foran et hardt løp, men ikke drepende. Løperne har i tillegg muligheten til å hente seg inn igjen. Men, ikke forsøk dette på egenhånd.

10000 – Antallet sikkerhetspersonell som er utstasjonert i Israel. 4000 ordinære politifolk og 6000 private skal ivareta sikkerheten. Hvis du befinner deg i Jerusalem i disse dager, vet du hva jeg snakker om. De er overalt.

1500010 – Den totale premiepotten (€). €11010 for etappeseier, €2000 pr dag for å kjøre med den rosa trøya og €265668 for å gå til topps som sammenlagtvinner. I tillegg kommer ymse premier basert på ulike kriterier og mulige kombinasjoner. Vi mener alle fortjener bøtter av penger for å utstå tre uker med beinhard sykling.

100000000 – Totalbudsjettet for Giro d’Italia-starten i Israel (i israelske Shekel). Det tilsvarer €25 millioner. 25% bekostes av regjeringen, mens 75% finansieres av Sylvain Adams – en canadisk filantrop, sykkelfantast, milliardær og sjef for Iberville Developments – et av Canadas største eiendomsutviklere. Han er sønn av en rumensk-født Holocaust-fange, som emigrerte til Canada etter 2. verdenskrig. Foruten nevnte – som er nok i seg selv – er han en kul kis. Vi publiserer et eksklusivt intervju med ham litt senere, så følg med på sykkelsonen.com.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here