Foto: SImon Yates, Sykkelsonen.com

Rohan Dennis kunne feire etappeseieren i Rovereto. Den som hadde størst grunn til å feire var Simon Yates. Briten holder nemlig grepet om sammenlagtseieren i Giroen…

Australieren var kjappest av alle, og kunne glede seg over sin første Giro-etappe noen sinne. Yates svarte på sin side på Dumoulins angrep, og forsvarte Maglia Rosa.

Rohan Dennis (BMC Racing Team) vant den 16. etappen i 2018-utgaven av Giro d’Italia. Seierherren gjorde unna 34.2km mellom Trento og Rovereto på nøyaktig 40 minutter, noe som betyr en snittfart på 51.3km/t. Forhenværende TT-Verdensmester Tony Martin (Team Katusha Alpecin, 14 sekunder bak) var den nest raskeste, mens Tom Dumoulin (Team Sunweb) klokket inn til tredjeplass 22 sekunder etter etappevinneren.

Med tanke på sammendraget tapte Simon Yates (Mitchelton-Scott) 1:15 til Dumoulin, men maktet å beholde den rosa trøya. Hollenderen har fremdeles 56 sekunder opp til lederen. Domenico Pozzovivo (Bahrain Merida Pro Cycling) tapte 2:20 til dagens vinner, og befinner seg plutselig 3:11 etter. Chris Froome (Team Sky) har ikke mindre enn 3:50 opp til Yates, men ligger på en foreløpig fjerdeplass.

Foto: Chris Froome, Sykkelsonen.com

Etter å ha tapt den første tempoetappen i Jerusalem med bare 2 sekunder, fikk Dennis den etterlengtede revansjen på Dumoulin. Han kjørte med den rosa trøya i starten av konkurransen, og nå har han også sikret seg en etappeseier. Australieren har en fireårsplan for å utvikle seg til en potensiell Grand Tour-vinner. Hva som definitivt bør stå på gjørelista er å bedre prestasjonene i fjellene. Fire år er imidlertid lang tid i dette gamet, og denne karen er kvalitet.

Dagens etterlengtede tempoetappe har også lært oss noe annet; som vi vil få bekreftet i løpet av de kommende dagene. Yates kommer til å vinne Giro d’Italia 2018. Han tapte bare 75 sekunder til TT-Verdensmester Dumoulin, og beholdt som nevnt ledertrøya. Dennis, Martin og hollenderne generelt er spesialister, og var naturlig nok kjappere. Rytteren fra Bury har uansett lagt det verste hinderet bak seg nå.

Yates kan nå disponere fordelen på de fire avsluttende etappene (den siste i Roma teller egentlig ikke), og han kan endre taktikk som han føler for. Han har anledning til å kjøre defensivt, men hvis han fremdeles er i form, vil han sikkert forsøke å drepe spenningen en gang for alle. Morgendagens etappe tegner til å bli en avslutning i sprinternes tegn; en stille dag før de tre siste stigningene Pratonevoso, Jafferau og Cervinia.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here