Tom Dumoulin
Foto: Sykkelsonen.no

Jerusalem har vist seg å være det perfekte startskuddet for Giroen – et symbol på fred og idrett, med en reise som går fra Israel med målgang i Roma den 27. mai. En folkefest gjort mulig av nær sagt perfekt organisering; et massivt politioppbud og behagelige temperaturer for så vel fans som ryttere. Tom Dumoulin var raskest av alle, og befinner seg akkurat hvor han gjorde den 28. mai 2017: På toppen av Giro d’Italia-podiet.

Det er i det hele tatt en følelse av deja vu etter den første etappen, selv om vi befinner oss i Jerusalem og ikke i Milano. Det handler om Tom Dumoulin – fortjent vinner av den 100. Giroen og nå leder av den 101.

Sunweb-kaptein, og regjerende Verdensmester i temporitt, er selve ”klokka” å måle seg mot, noe han beviste igjen fredag. Det tok 27-åringen 12:02 minutter å legge 9.7km bak seg, og han kan dermed aksle Maglia Rosa som førstemann i 2018. Kanskje viktigst av alt; han kan allerede sikre seg en luke ned til de argeste utfordrerne.

Han passerte målgang 33 sekunder foran Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), 37 foran Sky Team-kaptein Chris Froome og 50 sekunder ned til Fabio Aru (UAE Team Emirates). Det var ganske enkelt en perfekt dag for den nederlandske rytteren. Han så avslappet ut til morgenen, ga intervjuer og snakket med folk. Vi får gratulere ham med at han ikke mistet konsentrasjonen.

Pinot og Arus forsinkelse var forventet, mens Froomes resultat kan forklares med uhellet han hadde under oppvarmingen. Briten gjorde ingenting for å skjule skuffelsen ved målgang, og ristet ustanselig på hodet.

Dumoulin vil garantert være fornøyd med et annet faktum også: 10km er ikke en lang distanse, og når man kjemper mot andre tempospesialister er det vanskelig å distansere dem. Kun to små sekunder tok han. Rohan Dennis (BMC Racing Team) og Europamester og dagens overraskelse, Victor Campenaerts (Lotto Soudal) gikk i mål på 12:04. Vi vil trolig få høre mer om belgieren før 27. mai.

Lørdag venter 167km mellom nordlige Haifa og Tel Aviv – Israels finansielle sentrum. Det er en flat strekning med en liten stigning midtveis. Ikke la deg lure, her handler det igjen om å la pedalene gå kjapt. Spesielt på de avsluttende meterne.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here