Fabio Aru
Foto: Filip Bossuyt, CC

Jakob Fuglsang er ikke fornøyd med at Fabio Aru angrep og var årsaken til at dansken ble innhentet på kongeetappen i årets Tour de France.

Fuglsang mener at lagkameraten i Astana rett og slett viste mangel på taktisk forståelse på årets niende etappe.

Fuglsang gikk i brudd og hadde nesten et halvt minutt på favorittene før Fabio Aru satte i gang med en rekke angrep, som til slutt førte til at dansken ble kjørt inn.

– Spesielt fordi han (Fabio Aru, journ.anm) var i ferd med å bli kjørt i fra over toppen. Hadde Froome kjørt på, hadde det blitt en dyr dag for Aru. Han var ikke den sterkeste nede på flaten etterpå. På en slik dag skal man kjenne sine grenser, sa Jakob Fuglsang til Danske TV2 Sport.

Det var ikke god stemning i lagbussen etter etappen, hvor Fuglsang og Aru endte med å bli sist og nest sist i favorittgruppen. Sportsdirektørene i Astana var enige med Fuglsang om at grunnen var mangel på taktisk forståelse.

– Jeg har fortalt sportsdirektørene at jeg ikke synes at det var greit. Det ga de meg egentlig rett i, og sa at det ikke var smart. Hvis vi skal ha en fordel av å være to, så nytter det ikke å ligge å angripe hverandre, for så at de andre lagene kan profitere på det. Det må endres, hvis vi skal kjøre for å vinne. Aru skal også lære at det er en fordel å sitte på hjul.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here