Edvald Boasson Hagen
Foto: Filip Bossuyt, CC

Michael Matthews tok sin andre etappeseier, Edvald Boasson Hagen er Tourens ”Nesten” og rytterne vil gjøre det vanskelig for Chris Froome…

Hvor uheldig er vel Edvald Boasson Hagen? Den norske sprinteren hadde klokket inn til to 3. plasser og én bitter andreplass allerede i årets Tour de France. Tirsdag endte det med en ny forsmedelig plassering, bak vinneren Michael Matthews. Nok en gang var det mindre enn et sekund som skilte etappeseier og en forglemmelig 2. plass.

Vi skrev mandag at de norske hurtigtogene Boasson Hagen og Kristoff ville ha gode arbeidsforhold på strekningen Le Puy en Velay til Romans sur Isere. Men, nå har de ikke stort flere sjanser til å knipe en etappeseier. For i morgen og torsdag handler det om fjell og klatring, hvor de som kjemper om den gule trøya vil dominere. Lørdag er det tempoetappe som kan vise seg avgjørende for hvem som vinner årets Tour. Kanskje fredag, eller søndag, som er siste etappe med målgang på selveste Champs Elysees, kan gi nordmennene noe å juble for?

Michael Matthews vant sin andre etappe i 2017-utgaven av Tour de France. Den forrige australieren som knep mer enn én etappeseier i Tour-sammenheng, var Cadel Evans tilbake i 2007. Matthews kjører for Sunweb – et lag som har vunnet fem etapper i år. Kun Quick Step (10) har vunnet mer i Frankrike.

Men, nå er det på tide å se frem mot morgendagen. Etappen strekker seg fra La Mure til Serre Chevalier, totalt 183 kilometer med vanskelige stigninger. Vi snakker Col d’Oron, Col de la Croix de Fer, Col du Telegraphe og ikoniske Col du Galibier, som står sentralt i Tour de France-historien. Fabio Aru ble intervjuet av La Gazzetta dello Sport tirsdag, og hadde følgende å si: ”Vi syklister vet å ta kilometer etter kilometer, og de hva som skjer utover i løpet”. Aru har som kjent ikke et lag som er i stand til å hjelpe ham, etter at Astana mistet Cataldo og Fuglsang. Lutsenko er på sin side langt unna å være 100%, men fortsetter likevel i håp om at Team Sky ikke makter å avgjøre årets Tour før Paris. Romain Bardet (AG2R La Mondiale) og Rigoberto Uran (Cannondale) er begge nødt til å angripe Froome opp fjellene. Det er slett ikke utenkelig at det er muligheter for overenskomster mellom ryttere fra ulike lag, for å gjøre livet surt for Chris Froome. Nairo Quintana og Alberto Contador har vært skuffende, men kan vise seg fra solskinnssiden opp Galibier. Ikke nok til å kjempe om den gule skjorta, men likevel.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here