Tour de France feltet
Foto: Marco Verch, CC

Det gjenstår kun seks etapper av 2017-utgaven av Tour de France, og ingenting er avgjort. Redaksjonen har sett nærmere på hva som skjer i avslutningen…

Den Gule Trøya

Den fremste kandidaten til sammenlagtseieren er Chris Froome. Jepp, den samme som har vunnet tre av de fire seneste Tour de France. Briten kan rette en stor takk til Sky Team for innsatsen – et lag som gjør Froomy til skyhøy favoritt til å gå seirende ut i Paris. Han måtte låne bort trøya i to etapper forrige uke, men tok kjapt ledelsen tilbake. Og nå blir det vanskelig for de fremste utfordrerne å skulle fravriste Froome den gule trøya.

Fabio Aru har hatt en fabelaktig Tour så langt, men befinner seg 18 sekunder bak lederen Froome. Italieneren har mistet viktige lagkamerater som Cataldo og Fuglsand, og sardinieren uttalte følgende søndag: ”Vi er syv stykker igjen på Astana-laget, og vi akter å gjøre vårt beste for å ankomme Paris med meg selv i tet”.

Vi er ikke overbevist om at det er nok. I profesjonell sykling er lagtaktikk essensielt, og Aru har som nevnt ikke et lag som kan hjelpe ham til Tour-seier. Situasjonen er derimot ganske annerledes for Romain Bardet – mannen som ligger på tredjeplass, 23 sekunder bak Froome. AG2R Mondiale har bevist hvilket kompetent lag de er, og hvordan de kan hjelpe franskmannen i den avsluttende uka av Tour de France. Det vil likevel overraske oss alle dersom Bardet ender foran både Aru og Froome ved målgang i Paris. Den nest siste strekningen rytterne skal igjennom, er tempoetappen med målgang i Marseille, hvor Froome er soleklar favoritt. Men, hva med Rigoberto Uran? Han ligger på 4. plass i sammendraget med 29 sekunder opp til den britiske lederen. Til tross for hjelp fra Cannondale-laget, vil det være overraskende å se colombianeren på podiet.

Den Grønne Trøya

Som vi har skrevet tidligere; ”Det er bare én Marcel Kittel”. Tyskeren har gått seirende ut av fem etapper, og han har dominert i hver eneste sprint i årets Tour. 29-åringen står med 373 poeng, mens nærmeste utfordrer er Michael Matthews (294). Finnes det mulige overraskelser? Vel, kanskje et par nordmenn. Alexander Kristoff (4. plass) og Edvald Boasson Hagen (6. plass) har en god mulighet på tirsdagens etappe mellom Le Puy en Velay og Romains sur Isere.

Polkadott-trøya

Dette er muligens den mest karakteristiske trøya i Tour de France. Det er om ikke annet overdelen som brukes hyppigst av fansen langs veiene i Frankrike.

Warren Barguil leder klatrekonkurransen med sine 116 poeng. Primoz Roglic kommer deretter med 38, og Thomas De Gendt med modeste 36 poeng. Franskmannen er dermed den største favoritten til å hente hjem polkadott-skjorta.

Den Hvite Trøya

Orica Scotts Simon Yates forventes å stikke av med trøya som er forbeholdt rytterne under 25 år. Sør-afrikaneren Louis Meinties fra UAE Emirates ligger på andreplass, men trøblet i innledningen av Touren. Tredjemann på listen over de unge og lovende er Roger Pierre Latour med 11 minutter og 39 sekunder opp til Simon Yates. For å si det forsiktig; redaksjonen vil bli overrasket dersom Latour topper etter målgang på Champs Elysees.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here