FOTO: ASO/Pauline Ballet

Nederlenderen tok sin andre Tour de France-etappe gjennom tidene, etter at han gikk til topps på den 7. etappen. De store favorittene Fernando Gaviria og Peter Sagan måtte dermed se seg slått…

Dylan Groenewegen (Team Lotto-NL Jumbo) la inn en ypperlig sluttspurt, da han gjorde av med forhåndsfavorittene. Ikke bare kunne Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) beholde den gule trøya foran lagkamerat Tejay Van Garderen og Geraint Thomas (Team Sky), han kunne også øke forspranget i sammendraget med tre sekunder.

Det var i det hele tatt en lang og kjedelig dag i Tour de France. Den var lang siden dagens etappe er den lengste med sine 231 kilometer fra Fougeres til Chartres. Kjedelig fordi ikke noe av notis skjedde før helt på slutten. Joda, vi hadde vind og feltet delte seg i tre en stund. Det var en rekke bruddforsøk – hvorav det lengste ble foretatt av Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert) over 108 km. Sprintlagene hadde egentlig ikke lyst til at noe som helst skulle skje. De kjørte i snegletempo når de kunne, og satte kun opp farten når det ble tvingende nødvendig.

Overraskelsene ble med andre ord spart helt til slutt. Faktisk var det bare én overraskelse: Groenewegens seier. Hollenderen stod distansen i fjorårets Tour de France, hvor kan kunne feire den første etappegevinsten på selveste Champs-Elysees. ”I morgen er det en ny mulighet for meg, men etappene for sprintere begynner å bli få”, uttalte han sobert etter målgang.

Ingen vet hva fremtiden bringer. I dag dro han fordel av Quick-Step Floors feilvurderinger. Nokså atypisk for dem fungerte det ikke optimalt. Julian Alaphilippe og Maximiliano Richeze hadde problemer med å forstå hverandre, mens Fernando Gaviria startet sluttspurten altfor tidlig. Etappevinneren satset på å ligge på Alexander Kristoffs (UAE Team Emirates) hjul, noe som viste seg som en klok beslutning. ”Jeg har følt meg stadig bedre de siste dagene. Jeg har bedt laget mitt om å gi meg backup, og jobben de har levert er førsteklasses”, konkluderte han.

I morgen skal rytterne legge bak seg 181 kilometer, fra Dreux til Amiens. Det blir ikke tid til å feire ”La fete Nationale” eller ”14 Juillet”, siden vi etter alle solemerker får en ny massespurt. Navnene i toppen er de vanlige, men en ny utfordrer fra Nederland skal ikke avskrives.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here