Foto: ASO/Alex Broadway

Etter å ha gått seirende ut på den syvende etappen, klatret nederlenderen nok en gang øverst på seierspallen. Det betyr at han i likhet med Fernando Gaviria og Peter Sagan har to etappeseiere så langt…

Dylan Groenewegen (Team Lotto-NL Jumbo) feiret ”14 Juillet” på best mulig vis, med den andre strake gevinsten i årets Tour de France. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) og John Degenkolb (Trek Segafredo) fulgte på plassene bak. Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) beholdt den gule trøya, og ligger nå syv og ni sekunder foran lagkamerat Tejay Van Garderen og Geraint Thomas (Team Sky) henholdsvis.

En stjerne er født. Groenewegen uttalte følgende i går: ”I morgen er det en ny mulighet for meg, men etappene som passer sprintere går mot slutten”. Han benyttet i alle fall muligheten. Hollenderen leverte klassesykling og rå styrke på de siste meterne, noe som også er grunnen til at han vant. Hva med motstanderne? Ingen sjanse. Kun Sagan forsøkte å holde tritt, men maktet ikke. Kun ett navn mangler: Fernando Gaviria (Quick-Step Floors). Årsaken er at han ble ilagt straff av juryen. I kampen om tredjeplassen – som han til slutt ble tilkjent – var det en kontrovers med Andre Greipel (Lotto Soudal).

Dagens etappe bød på et langt brudd, som i sin tur ble hentet inn igjen av hovedfeltet og en spurt. Verken mer eller mindre. Alt som forventet, med andre ord, sett i lys av løypa og hva som venter rytterne i morgen. De skal legge bak seg 156.5 km fra Arras til Roubaix. Sammenlagtkandidatene er nødt til å være på tå og hev dersom de skal unngå overraskelser.

Peter Sagan har allerede vunnet årets Paris-Roubaix, og er definitivt blant favorittene. Han er imidlertid ikke den eneste som kan vinne en etappe som minner og en endags-Classic.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here