Foto: sykkelsonen.com

Sam Bennett setter inn turboen, og tar den andre etappeseieren i årets Giro. Passende nok i Enzo og Dino Ferraris Imola…

Det var snarere driv heller enn sprint som hjalp iren til en imponerende seier på Giroens 12. etappe. Yates maktet på sin side å beholde den rosa trøya.

Etter triumfen i Praia a Mare på 7. etappe, tok Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) sin andre etappeseier i Imola. Sprinteksperten angrep da det gjenstod et par hundre meter av etappen, og krysset målstreken foran Danny van Poppel (Team Lotto NL-Jumbo) og Niccolo Bonifazio (Bahrain Merida Pro Cycling).

Ingenting hadde betydning for sammendraget, vel og merke. Lederen Simon Yates (Mitchelton-Scott) ankom sammen med hovedfeltet, i tillegg til Tom Dumoulin (Team Sunweb, 47 sekunder bak) og Thibaut Pinot (Groupama-FDJ, 1:04 etter) på andre og tredjeplass henholdsvis.

Det var meningen at dette skulle være en etappe i sprinternes tegn – en 214km lang strekning inn i Enzo og Dino Ferraris rike, Imola. Vel, helt slik ble det ikke. For ingen kunne forutse at regn, vind og hagl ville spille en så vidt stor rolle. En ire på førsteplass og en belgier bak der… kun en tilfeldighet, eller handler det om å være vant til slike forhold? Og hva med Tim Wellens (Lotto Soudal), som forsøkte å stikke ifra med kun et par kilometer igjen av etappen?

Det åpnet seg luker, og enkelte nøkkelryttere var heldige som ikke mistet kontakt. Været begynner å bli en av de mest fremtredende deltagerne i årets Giro, og det kan bli ytterligere påtagelig i lørdagens stigning opp mot Zoncolan. Hvem kan dra fordel av omstendighetene?

Om fremtiden vet vi lite. Men, torsdag var det Bennett som taklet vær og føreforhold best. Han gjorde i tillegg maksimalt ut av Matej Mohoric (Bahrain Merida Pro Cycling) og Carlos Alberto Betancurs (Team Movistar) ubeslutsomhet. Duoen hadde fremdeles et par sekunder ned til røkla med 400 meter igjen – et forsprang de benyttet til å vente på at den andre skulle ta initiativet. Bennett registrerte at colombianeren gjorde lite for å hjelpe sloveneren, og tok dermed sjansen i en 22 sekunder lang sprint.

Seieren gjør at duellen mellom Bennett og Elia Viviani (Quick-Step Floors) i kampen om Maglia Cicalmino tilspisser seg. Italieneren var en av favorittene i dag, men mistet kontakt med gruppa som kjemper om den rosa trøya. Likevel evnet han å raske med seg poeng i de innlagte spurtene, og leder dermed fortsatt krigen om poengtrøya. Avstanden ned til nestemann er nå imidlertid 12 (184 / 172).

Fredag venter en ny flat etappe, og vi vil få flere svar rundt denne duellen. Rytterne skal legge bak seg 180km fra Ferrara til Nevena della Battaglia, hvor vi kan forvente utbrytergrupper i fleng. Alle sammenlagtkandidatene vil derimot spare krefter før de to påfølgende dagene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here