FOTO: ASO/Alex Broadway

Den franske rytteren vil huske denne dagen i mange år. Han har vært blant de 10 beste på hver eneste etappe, og har utsikter til å ta Polkadott-trøya…

Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) vant med en finfin soloavslutning på den 10. etappen, som strakk seg fra Annecy til Le Grand Bornand. Jon Izagirre (Bahrain Merida) og Rein Taaramae (Direct Energie) krysset målstreken et og et halvt minutt bak etappevinneren Alaphilippe. Dagens etappe var den ultimate testen for sammenlagtlederen Greg Van Avermaet (BMC Racing Team), og han stod med glans. Belgieren tapte ikke tid til de fremste rivalene i sammendraget, og beholdt i tillegg den gule trøya. Snarere klokket han inn til fjerdeplass, og økte forspranget med 90 sekunder.

Men, det er Alaphilippe som har grunn til å smile bredest. 26-åringen er en classic-ekspert, noe seier i Fleche Wallonne og andreplass i Liege-Bastogne-Liege beviser. For ikke å snakke om Giro di Lombardia og Milano-Sanremo. Han var så visst ikke forventet å vinne på en etappe hvor Col de Bluffy, Col de la Croix Fry, Plateau des Gileres, Col de Romme og Col de la Colombiere stod på programmet. Men, han vant så fortjent. Etter å ha ligget i et 21 mann stort brudd, spurtet han avgårde da 28 km gjenstod, og knep dermed viktige sekunder i kampen om klatretrøya. Han starter morgendagen iført den karakteristiske Polkadott-skjorta. Det var etappeseier nummer tre for Quick-Step Floors – den 50. totalt i 2018. Nedelenderne er ikke ranket som nummer én ved en feiltagelse.

Dagens andre vinner var – nok en gang – Van Avermaet. Hva kan stoppe denne mannen? Han har vært iført den gule trøya siden Dag 3, og kan økte forspranget til sammenlagtrivalene med 90 sekunder. På et eller annet tidspunkt vil han bli innhentet av navn som Chris Froome (Team Sky), Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) eller Nairo Quintana (Movistar Team) – som alle tok det relativt med ro på dagens etappe.

La oss se om han kan fortsette i morgen. Den andre strake fjelletappen venter på rytterne, når de skal forflytte seg fra Albertville til La Rosiere. Det inkluderer 108.5 km, med målgang i stigning. At det blir morsomt å se på er sikkert.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here