FOTO: ASO/Alex Broadway

Geraint Thomas vant den andre fjelletappen i årets Tour de France. Waliseren kjører nå i den gule trøya, og er plutselig en seriøs kandidat til sammenlagtseieren. Hvem er den fremste rivalen? Vel, han trenger ikke se lenger enn til en av lagkameratene…

Geraint Thomas (Team Sky) vant den 11. etappen, da rytterne forflyttet seg fra Albertville til La Rosiere. Tom Dumoulin (Team Sunweb) og kaptein Chris Froome syklet inn på plassene bak. Seieren gjør at Thomas leder sammendraget foran briten og nederlenderen – en duo som ligger 1:25 og 1:44 bak henholdsvis.

Et lag er som kjent ikke stort nok for to vinnere. Eller; det er i alle fall vanskelig. Spørsmålet er hvordan Team Sky vil løse denne floken? Stallordren er klar, om ikke annet på papiret. Froome er kaptein, og lagkameratene skal jobbe for ham såfremt han har en sjanse. Hvorfor har vi sett Thomas kjøre sitt eget løp med Froome halsende etter som om de var bitre konkurrenter? Det er hva som skjedde i stigningen opp mot målgang i La Rosiere. Førstnevnte gjorde alt han kunne for å legge samtlige ryttere bak seg, mens Froome kjørte det han maktet for å holde tritt.

Kanskje vet vi mer i morgen, siden den 12. etappen ender på Alp D’Huez. Hvilken strategi har Team Sky lagt? Vil det skape strid internt i det britiske laget? Finnes det en løsning?

Tourens andre fjelletappe hadde alt. To stigninger i form av Montée de Bisanne og Col du Pré, et brudd på 31 mann, en lei kollisjon for Mathias Frank (AG2R La Mondiale) – hvis rytter heldigvis kunne fortsette – og et angrep signert Dumoulin i utforbakkene på vei ned fra Cormet de Roselend.

Fyrverkeriet fikk vi imidlertid for alvor i den siste stigningen opp mot La Rosiére. Michael Kwiatkowski og lagkamerat Egan Bernal (Team Sky) gikk tomme for krefter, og Thomas kunne gå over målstreken i ensom majestet. Dumoulin og Froome kjempet om andreplassen, mens de øvrige store navnene måtte gi tapt. Den tidligere sammenlagtleder Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) hadde gitt opp for lenge siden – noe vi for så vidt har ventet på. Belgieren fortjener likevel stående applaus for innsatsen han har levert hittil.

For Van Avermaet og de øvrige sammenlagtkandidatene er det kun én god nyhet: Nye sjanser venter i morgen. Den 12. etappen tar rytterne fra Bourg-Saint-Maurice Les Arcs til Alpe d’Huez. I løpet av de totalt 175.5 km må de klatre 5000 meter. Det er muligens Tourens tøffeste etappe vi snakker om her. Noe for ekte mannfolk. Men, hvis du skal vinne Tour de France, må du være nettopp dét.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here