Foto: sykkelsonen.com

Endelig Bennett: Bora-Hansgrohe-sprinteren kunne feire sin første Grand Tour-seier i Praia a Mare…

Elia Viviani kunne lite gjøre med den eksplosive iren. Simon Yates er på sin side øverst i sammendraget.

Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) tok endelig sin første Grand Tour-seier i Praia a Mare. Elia Viviani (Quick-Step Floors) og Niccolo Bonifazio (Bahrain Merida Pro Cycling) tok plassene bak.

Hovedfeltet krysset målstreken i samlet flokk, og det var således ingen endringer i sammendraget. Simon Yates (Mitchelton-Scott) beholdt den rosa trøya, mens Tom Dumoulin (Team Sunweb) og Esteban Chaves (Mitchelton-Scott) befinner seg på andre – og tredjeplass henholdsvis.

Som forventet var den 7. etappen av årets Giro en kjærkommen avveksling sammenlignet med de tre seneste dagene på Sicilia. Perfekt for sprinterne, med andre ord. 159km med lav intensitet, med et lurvete utbryterfelt som aldri var mer enn tre minutter foran. Rytterne hadde i tillegg mulighet til å nyte en fabelaktig utsikt langs Calabrias kyst. Dersom du har sans for blått hav og sterk mat, er dette stedet for deg.

Dagens etappe ble interessant først fem kilometer før målgang – da lagene begynte å posisjonere seg for spurten. Alle de kjappeste beina ankom Flamme Rouge samlet – det røde trianglet som indikerer etappens siste kilometer. Lotto NL-Jumbo presset opp taktfarten for å få Danny Van Poppel i posisjon, mens Quick-Step Floors fremdeles hadde tre menn med for å hjelpe Elia Viviani til sin tredje etappeseier med 1km igjen.

Sacha Modolo (Team EF Education First), Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia) og Kristian Sbaragli (Israel Cycling Academy) brant alle kruttet for tidlig, mens Viviani kom fra venstre og syntes å gå mot nok en triumf. Fredag var imidlertid Sam Bennett den beste – både fysisk og mentalt. Han var den siste som satte inn spurten, og gikk forbi Viviani på de siste 25m. En imponerende avslutning av nummer 73, spesielt med tanke på timingen. Han utsatte spurten til det siste, og fikk betalt for å holde hodet kaldt.

Quick-Step Floors-kapteinen, som beholdt Maglia Ciclamino og rasket med seg en rekke poeng underveis, fremstod uslåelig i Israel. Kanskje de tre intense dagene på Sicilia – og distansen Etna – Pizzo har hatt større innvirkning på ham enn Bennett. Dagsform er en avgjørende faktor i sykling, og ting kan snu kjapt.

En av dagens gladeste fjes var Yates. Torsdag beviste han at han innehar de beste beina av sammenlagt-kandidatene, mens han fikk hvile på dagens etappe. Morgendagens oppgave har ankomst i Montevergine di Mercogliano – en etappe med 17km stigning. Det passer Yates som hånd i hanske.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here