Vincenzo Nibali
Foto: Sykkelsonen.com

2017 er et avsluttet kapitel for Vincenzo Nibali. Den italienske rytteren rundet av sesongen på topp med sitt nye lag, UAE Team, han tok Giro di Lombardia “Monument”. Nibali vant for øvrig samme øvelse for bare to år siden. “Haien” har tatt et tilbakeblikk på sesongen sammen med Sykkelsonen. Allerede nå er blikket vendt mot en veldig viktig dato i 2018…

Sykkelsonen: Gratulerer med Giro di Lombardia-seieren. Dersom du skal sammenligne med 2015; hva er forskjellen?

Vincenzo Nibali: Vi snakker om to pene seiere her. Jeg var favoritt i forkant av begge løpene, noe som gjør ting litt vanskeligere. For to år siden var jeg veldig skuffet etter Vueltaen, så triumfen i Como smakte desto bedre. I år fokuserte jeg på løpet, og alt klaffet.

Sykkelsonen: Du har nådd en milepæl i form av 50 seiere i karrieren. Hadde du drømt om å komme så vidt langt da du deltok i dette løpet tilbake i 2005?

Vincenzo Nibali: Jeg hadde vel egentlig ikke det. Det er en finfin prestasjon, men det er også en motivasjon for fremtiden.

Sykkelsonen: Du befinner deg nå på et helt nytt lag, og du knep tredjeplassen i Giro d’Italia og klokket inn som nummer to i Vueltaen. Hvordan vil du vurdere sesongen?

Vincenzo Nibali: Jeg tok etappeseiere under Giroen og i Vueltaen og vant GT i Tour of Croatia. Det har vært en god sesong, og jeg har ikke noe å klage på. Pallplassering ble det også ved to anledninger i Grand Tours-sammenheng, mens jeg vant en “Monument”. Det er en veldig bra prestasjon sett i lys av at vi er et veldig ungt lag.

Sykkelsonen: Takket være seieren din er Italia en av nasjonene som har vunnet en “Monument” i 2017. Tenker en rytter på slikt før et løp?

Vincenzo Nibali: For å være ærlig visste jeg ikke noe om dette før løpet. Jeg fikk det fortalt først i etterkant, og jeg må vedgå at jeg er stolt. Like før – og under – selve løpet foretrekker jeg å fokusere på løypa og rivalene. Statistikk får vente til senere.

Sykkelsonen: Du endte på tredjeplass i Milano-Sanremo, mens do tok andreplassen i Liege – Bastogne – Liege tilbake i 2012. Du var nær ved å vinne VM i Fiorentina i 2013, og du hadde en kollisjon sent i konkurransen i Rio 2016. Likeledes har du vunnet de to seneste gangene du har deltatt i Giro di Lombardia. Uansett; Dersom man spør folk hva de forbinder med Nibali, vil de aller fleste svare “Grand Tours”. Betyr din siste seier at du endrer målsetningene i tiden fremover? Er du bare en av de mest komplette rytterne i verden?

Vincenzo Nibali: Utholdenhet er min store styrke. Men, på enkelte etapper, med tilstrekkelig antall stigninger, kan jeg forsøke meg. Det ene utelukker ikke det andre. Man kan fint forberede seg til en Grand Tour, og samtidig fokusere på endagsløp. Kommende sesong hadde det vært morsomt å gjøre det bra i Liege-Bastogne-Liege, som er et fascinerende løp. VM blir selvsagt også viktig, men jeg akter ikke å slurve med forberedelsene til Grand Tour-løpene heller.

Sykkelsonen: Neste års VM i Innsbruck bør på alle måter være ideelt for klatrere. Har du allerede sett så langt frem i tid? Har du gjort deg noen tanker?

Vincenzo Nibali: Alle sier at det er et veldig hardt løp, med mange stigninger. Det er definitivt en av kommende sesongs målsetninger. Jeg må reise for å ta løypa i nærmere øyesyn i nærmeste fremtid…

Sykkelsonen: Du har vært i fenomenal form de seneste ukene, og fansen sier det er synd at sesongen slutter nå. Hva skal du pusle med de neste ukene?

Vincenzo Nibali: Jeg befinner meg for øyeblikket i Asia, hvor jeg besøker sponsorer og hilser på fans. Deretter venter en pause i halvannen måned, før jeg skal trene med laget i Kroatia. Da legger vi samtidig planene for neste sesong.

Sykkelsonen: Du løftet haifinnen til værs i Andorra under Vueltaen, og du gjorde stas på din 50. seier i Como. Hva kan vi forvente neste gang?

Vincenzo Nibali: Gesten med haifinnen i Andorra ble spesielt godt mottatt her i Asia, men jeg kan ha flere overraskelser i ermet…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here