FOTO: ASO/Alex Broadway

Tyskeren har vært blant de 10 beste på hver eneste etappe hittil. Endelig kunne Degenkolb bokføre den første gevinsten i årets Tour de France…

John Degenkolb (Trek Segafredo) da de tyske supporterne en ettermiddag de sent vil glemme. 29-åringen utklasset sammenlagtleder Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) og Yves Lampaert (Quick-Step Floors) i en tremannssprint før målgang. Når vi først snakker om sammendraget; Van Avermaet beholdt den gule trøya, og økte i tillegg forspranget ned de de fremste utfordrerne. Nederlenderen har nå 43 sekunder på Geraint Thomas (Team Sky), mens avstanden til Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) er 44.

Dagens 156.5 km var, som nevnt i gårsdagens spalte, skapt for endags-Classic-spesialistene. Ikke overraskende i så måte at 29-åringen kan se tilbake på seier i Paris-Roubaix og i Belgia fra 2015 og 2014 henholdsvis. Mange Tour-ryttere kjører ikke disse løpene til vanlig – ritt som er preget av flate dekk, kollisjoner og støv. Brostein er i sannhet et spesielt underlag, og du er nødt til å vite hvordan du håndterer det. Av en eller annen grunn passer underlaget godt for ryttere fra nord – som synes å elske smerte. Men, utstår man prøvelsene, kan belønningen være desto større. Som dagens to vinnere sikkert kan skrive under på.

Degenkolb var superb. Etter ulykken tilbake i 2016, da han ble påkjørt av en bil i Spania, har tyskeren ikke vært den samme. Vi krysser fingrene for at dagens triumf gjør at han kan legge minnene om kollisjonen bak seg for godt.

Van Avermaet tar Tour de France-opplevelsen ekstremt seriøst, selv om det ikke er realistisk at han ruller over målstreken i Paris iført den gule trøya. Han har nå 40 sekunder ned til nærmeste konkurrent, og kan nyte hviledagen i fulle drag. En snau uke i gult er noe man kan fortelle om til barnebarna.

Der det finnes vinnere, er det også tapere. Richie Porte (BMC Racing Team) brakk kragebeinet, og er nå ute av dagens. Lagkamerat Tejay Van Garderen, som strengt tatt skulle tatt ansvar, ramlet av sykkelen et par ganger og klokket inn seks minutter bak vinneren. Rigoberto Uran (EF Education First-Drapac) tapte på sin side mer enn to minutter. Mikkel Landa (Movistar) og Chris Froome (Team Sky) krasjet også, og vi får se om de drar med seg smellene inn i de kommende etappene.

Vi forventet et mareritt i forkant av etappen, noe som ble beskrivende for en del ryttere. De kan prise seg lykkelige over at morgendagen står i restitusjonens tegn. Alpene står for døra, og de virkelige sammenlagtkanonene bør begynne å røre på seg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here